Hírek

A Budapest, XI. kerületi Fehérvári út (a Hamzsabégi út – Lecke utca és a Csurgói út – Kondorosi út közötti szakasz) útfelújítása kapcsán a FŐKERT Nonprofit Zrt. megrendelést kapott az ott lévő fasor egyedeinek vizsgálatára. A favizsgálatok eredményei alapján szakembereink összesen 38 darab fáról állapították meg, hogy nagyon leromlott egészségi állapotban vannak, ezért azokat haladéktalanul ki kell vágni

A jelenlegi faállomány zömében japánakác, más néven közönséges pagodafa (Sophora japonica), a kivágott fák helyett szintén ezt a fafajt fogja a FŐKERT ültetni. A japánakác hazánkban is jól ismert és gyakran ültetett, nagytermetű, lombhullató, gyors növekedésű fafaj: a fiatalkori növekedési fázisban akár 60–80 centimétert is nőhet évente, majd 15 éves korára elérheti a 10 méteres magasságot és a 25 centiméteres törzsátmérőt. Hazánkban előfordulnak 200 évesnél idősebb, 6 méteres törzskerületet meghaladó példányok is.

Az útfelújítás jelenleg a páratlan oldalon folyik; amely a tervek szerint november végéig teljesen befejeződik; 2019. februárjában pedig megkezdődik a páros oldal útfelújítása, majd pedig a fák pótlása is.

A fák favizsgálati adatlapjai az alábbiakban megtekinthetők:

 

Megosztás

Tulajdonos

Relative Posts