Hírek, kiemelt, Rendezvény

Megnyílt a Tejút utcai játszótér

Sor került a „Budapest 2019 – Európa sportfővárosa” program keretében megvalósított Tejút utcai családi sportpark ünnepélyes megnyitására Csepelen.

A fejlesztés megvalósítását a FŐKERT végezte. A park aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy futókör, sportpálya, fitnesz tér, játszótér és pihenőtér kialakítása történt illemhellyel. Szempont volt a XXI. századi technikai vívmányokkal összeforrt városlakók igényeinek kielégítése, így innovatív okos eszközök telepítésére is sor került.

Tervezőink a lakótelep neve után a kozmosz, az űr témát jelenítették meg a parkban. Ezt tükrözi a térszerkezet, a burkolati minták, a kihelyezett játszóeszközök.

A téren helyet kapott egy 15x28m játéktérrel rendelkező, öntött gumiburkolatos többfunkciós sportpálya, focikapuval, kosárpalánkokkal. A sportpálya hangtompított, 4 méter magas sportpályakerítéssel körbekerített. A sportpálya közelében pihenőtér alakult ki, padokkal, kerékpár tárolóval, ennek a közelben található a közterületi illemhely pelenkázóval.

Az űr tematikát követő játszótéren planetáriumot, rakétát mintázó mászókán, centrifugális forgó eszközökön kívül egyedi, kráterszerű képződményeket is terveztek. A kráterek a terepből kiemelkednek, (közepén trambulinnal), továbbá az egyik központi elem a terep alá süllyedő kráter képződmény, amelybe csúszdán, kötélen, kapaszkodó gömbökön is le lehet ereszkedni.

A játszótér teljes felülete ütéscsillapító gumiburkolattal burkolt. A játszótérhez közvetlenül kapcsolódva egy pihenőt helyeztünk el. A központi részen kap helyet egy ivókút és az okos oszlop, amely a park egész területére sugároz wifi jelet, valamint kijelzőn keresztül az UV sugárzás erősségéről ad információt.

A tér központi területein, a dombokra biodiverzitást támogató ökologikus évelő mix kerül kiültetésre. Az évelők közé élő zöld mulcsként egynyári magvetést végzünk. A dombok utca felőli oldalára egyöntetű, alacsony kompakt cserje kerül, a park külső oldalain vegyesen ültetve hosszan virágzó, virágokkal dúsan ellátott cserjéket választottunk. A park körül összesen 59 fát ültettünk és 6900 cserjét telepítettünk.

A családok már birtokba vehetik a parkot.

 

   

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos