Egyéb, Hírek

31. heti képes beszámoló

Társaságunk ezen a héten is folytatta az időszaki kertészeti munkálatokat, így a pázsitkaszálást, többek között az alábbi kiemelt területeken: Clark Ádám tér, Döbrentei tér, Bem József tér, Margit híd, Vigadó tér, Szent István Bazilika környéke, Városligeti fasor.

Folytatódott az évelő és egynyári virágágyások gyommentesítése és tápanyagutánpótlása, valamint a Szabadság téren a helytelen parkhasználati szokások miatt megrongálódott egynyári virágágyás helyén Társaságunk szakemberei által tervezett és kivitelezett biodiverz évelőágyást alakítottunk ki.

Az idényjellegű cserejeápolási munkálatok közül többek között a Fővám téren, a Március 15. téren, az Erzsébet téren, a Podmaniczky téren, a II. János Pál pápa téren gyommentesítést, valamint és a Hess András téren, a Múzeumkertben és a Margitszigeten formaalakító nyírásokat végeztek szakembereink.

A közlekedési felületek (járdák, úttestek) mentén található zöldsávok ápolását és akadálymentesítését az Üllői út IX. kerületi szakaszán és a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc úton végeztük el.

Egyéb fenntartási munkák közül a padok felújítását folytattuk az V. kerületi Szabadság téren valamint a Városligeti-tó egyik stégjének rongálás utáni felújítását, balesetmentesítését végeztük el.

Szakembereink elkezdték a felkészülést az augusztus 20-i ünnepre, és hogy ez hogyan is történik nálunk, arról hamarosan beszámolunk. 🙂

Megosztás

Tulajdonos