Hírek, kiemelt

43. Egynyári Virágbemutató

Július 25-én immár 43. alkalommal rendeztük meg hagyományos szakmai rendezvényünket, az Egynyári Virágbemutatót, melyhez idén a Margiszigeti Virágoskert nyújtotta a színpompás környezetet.
A Budapest szerte elhelyezkedő virágágyak megtervezése, a virágágyak előkészítése, a növények termesztése, kiültetése és fenntartása minden évben kiemelt feladatunk, hiszen a tavasszal kiültetésre kerülő virágok késő nyárig, kora őszig Budapest ékességei. Idén 78 helyszínen, több mint 190 fajtából 240.000 darab egynyári növényt ültetettünk, amelynek közel 20%-a magyar fajtákból került ki, s melyeket saját Termesztőtelepünkön állítottunk elő. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten és a Gellérthegyen találhatóak, a legnagyobb számban használt egynyári növények a begónia (46 ezer), a pistikék (44 ezer), a verbéna és a zsálya (14 ezer), valamint a bársonyvirág (13 ezer), a kúpvirág (11 ezer) és a kakastaréj (10 ezer).
A több évtizedes hagyománnyal bíró szakmai rendezvény minden évben lehetőséget teremt, hogy a szakma képviselői megvitassák az elmúlt időszak kihívásait, tapasztalatait a városi zöldfelületek kezelésében, valamint az egynyári növények termesztésében és fenntartásában.

 

Fotók: Szabó Zoltán

Megosztás

Tulajdonos