Hírek, kiemelt

Andrássy út fasor-rekonstrukció

2019.július 15-én a reggeli sajtótájékoztató megtartását követően megkezdtük az előkészületeket az Andrássy úti fasor-rekonstrukciós munkálatokhoz.
2019. július 15-19. között az Andrássy úti fasor Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon közötti szakaszán 8 balesetveszélyes, beteg fa helyére, továbbá 7 üres fahelyre egészséges, új fát ültet Társaságunk.

A munkálatokra azért kerül sor a nyári melegben, mert az ostorfa növekedésére jellemző, hogy a tavaszi, kora nyári időszakban erőteljes hajtásnövekedést mutat és a vegetációs időszak kezdetén elvégzett metszések azt csak még inkább felerősítenék, ezért ennél a fafajnál célszerű a nyári időszak mérsékelt növekedési ciklusában elvégezni a metszéseket. Továbbá az Andrássy út kiemeltsége miatt a nyári szabadságolások ideje alatti forgalom csökkenés időszakában történő munkavégzés kevésbé bénítja meg mind a jármű- mind a gyalogosközlekedést.
A beültetésre kerülő Celtis australis konténeres nevelésű, nyári ültetésre előkészített növényanyag, kiváló szárazság- és várostűrő fa.

További részletes információért látogassanak el a https://www.fokert.hu/andrassyut/ oldalra.

Köszönjük a kisfilmet a BudapestVIDEO-nak.

A munkálatok idejére türelmüket és megértésüket kérjük!

Megosztás

Tulajdonos