Hírek

Az év eddigi legerősebb hőhulláma 

A Nyugat-Európa felett található front előtt szaharai eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét. Mivel a front a következő napokban alig változtatja helyzetét, a Kárpát-medencében marad, sőt fokozódik a forróság. A szaharai levegő Algéria térségéből indult útnak. Ugyanakkor a Brit-szigetek fölött található óceáni eredetű légtömeg számottevő nyugat-keleti irányú légmozgás hiányában nem tud eljutni a kontinens középső tájai fölé. A meleg levegő szaharai eredete a nedvességtartalomban is megmutatkozik. Az alsó légrétegek átlagos relatív nedvessége csupán 30-50% között várható, ennek következtében felhő is alig lesz az égen.

A FŐKERT a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli. Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben megrongált, nem működő ivókutat találnak, azt a 06 80 277 275-ös ingyenesen hívható zöldszámon, vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen jelezni szíveskedjenek, hogy a hibát mihamarabb kijavíthassák a szakemberek.

Táraságunk kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű! Amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság valamennyi munkatársát meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére.

A FŐKERT dolgozói folyamatosan öntözik a kiemelt zöldterületeket, és emellett a játszóterek hűtéséről – szükség esetén naponta többször is – gondoskodnak. A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért kérünk mindenkit, hogy nagy hőség esetén se használják a szökőkutakat fürdőzésre!

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája a fővárosban elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

Megosztás

Tulajdonos