Egyéb, Hírek

Balesetmentesítések a 28-29. naptári héten

Tisztelt Budapesti Lakosság!

A 28. és 29. naptári héten, azaz július 6. és július 17. között az alábbi helyszíneken és egyedeken végzünk faápolási munkálatokat. Ezek a fák vagy kiszáradt állapotban vannak és így már nem képesek betölteni az ökológiai funkciójukat, vagy betegek és komoly kockázatot jelentenek a környezetükre, így eltávolításuk több szempontból is indokolt. A fák balesetveszélyt jelentenek a környezetükre, mert egy kisebb széllökés vagy vihar könnyen letörheti ágaikat, vagy kidöntheti őket. A lakosság testi épségének megóvása és az egyéb anyagi károk okozásának elkerülése érdekében szükséges az eltávolításuk. További szakmai információk a fadiagnosztikai adatlapokon és a kertészeti szakvéleményekben olvashatóak.

Az általunk kivágott fákat új, egészséges egyedekkel pótoljuk, ezeknek a fáknak a pótlását az őszi ültetési időszakra tervezzük.

VIII. kerület II. János Pál pápa téren álló kiszáradt fa – Kertészeti szakvélemény (VIII. kerület II. János Pál pápa tér)

VIII. kerület Múzeumkert területén álló kiszáradt fa – Kertészeti szakvélemény (Múzeumkert)

VIII. kerület Nagyvárad téren található kiszáradt fa – Kertészeti szakvélemény (Nagyvárad tér)

I. kerület Vérmező parkban a mellékelt fadiagnosztikai adatlapokon szereplő 12 db leromlott állapotú fa, valamint további I. kerületi parkokban a mellékelt táblázatban található 8 db kiszáradt fa – Vérmező park fakivágások_fadiagnosztikai adatlapok

 

Kérjük a munkálatok ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a helyszíneken!

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos