Hírek

Balesetmentesítések a XVI. kerületben

Tisztelt Budapesti Lakosság!

 

A május 11-i héten balesetmentesítést fogunk végezni a XVI. kerületben három helyszínen. A bejelentések alapján felmért fák károkozás veszélye miatt sürgősen lecserélendők. A munkálatok elvégzése ebben az időszakban a balesetek megelőzése miatt fontos, munkatársaink fokozott figyelemmel vannak a madarak költési helyeire és minden óvintézkedést megtesznek ezzel kapcsolatban. A kivágott fák az őszi ültetési időszakban tervezzük pótolni.

 

Hősök fasora 32.

– Hősök fasora 32. 3 darab házi szilva
A fa állapota súlyos mértékben leromlott, állapotromlása fő szerkezeti részekre terjed ki, ezért ápoló célzatú kertészeti beavatkozással már nem lehet megmenteni, továbbá a fa a körülötte lévő épített környezetet is veszélyezteti.

Fadiagnosztikai adatlapok:

16HOS032006; 16HOS032007; 16HOS032008

 

– Veres Péter út 81. 1 darab fekete nyár
A műszeres vizsgálat megmutatta, hogy a vizsgált magasságban nagy kiterjedésű, átlós irányú, aszimmetrikus belső szerkezeti elváltozást jelez. A korhadás jellege a törzs repedésére utal. Emellett a gyökere és a koronája is sérült.

Fadiagnosztikai adatlap:

16VER161001

 

Fácánkert utca

– Fácánkert utca 3 darab közönséges vadgesztenye
Két fa állapota súlyos mértékben leromlott, állapotromlása fő szerkezeti részekre terjed ki, ezért csak irreális mértékű beavatkozással lennének biztonságossá tehetők, azonban hosszú távon azok elvégzése után sem lennének megtarthatók. Egy további fa jelenlegi állapotában balesetveszélyes, a veszélyhelyzet ápoló célzatú kertészeti beavatkozással már nem menthető meg, kizárólag a fa kivágásával hárítható el.

Fadiagnosztikai adatlapok:

16FAC012006 16FAC012007 16FAC012008

 

 

Kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek a környéken! Köszönjük a megértésüket és a türelmüket!

 

 

Megosztás

Tulajdonos