Hírek

Balesetveszélyes fák

 

Március végéig 29 balesetveszélyes fa eltávolítását végezzük a Városligetben, kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett területen!

A kivágandó fák gyökérzete, törzse és koronája is oly mértékben sérült, korhadt, vagy elhalt, hogy komoly kockázatot jelentenek a környezetükre: egy hirtelen széllökés vagy egy vihar könnyen letörheti az ágaikat, vagy kidöntheti az egész fát. A lakosság testi épségének megóvása és az egyéb anyagi károkozás elkerülése érdekében sajnos szükséges a veszélyessé vált fák eltávolítása. A kivágott egyedeket minden esetben új, egészséges, fiatal fákkal pótoljuk a következő tavaszi-őszi ültetési időszakokban.

Az érintett fákról készült favizsgálati jegyzőkönyvek a Városliget Zrt. honlapján tekinthetők meg. (A linkre kattintva a pdf formátumú jegyzőkönyvek egy tömörített mappában töltődnek le számítógépére.)

Bővebb információ a FŐKERT faápolási munkálatainak szakmai hátteréről a honlapunkon olvasható: https://www.fokert.hu/faapolasi-munkalataink-szakmai-hattere/

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos