Hírek

Balesetveszélyes fák Budapest közterületein

Az elmúlt napokban a Fővárosban lehulló nagymennyiségű csapadék, illetve szeles időjárás következtében megnövekedett a fák megdőlésének, esetleges kidőlésének veszélye.

Ennek oka, hogy a fák tartógyökérzete körül a föld fellazult, állaga megváltozott, ezáltal jelenleg nem tudja ellátni a fák statikai állékonyságában betöltött szerepét, így egyes fák megdőlhetnek, rosszabb esetben akár gyökerestől ki is fordulhatnak helyükről, ezzel veszélyeztetve a környezetüket. A FŐKERT Nonprofit Zrt. – Budapest kiemelt közparkjainak fenntartója – ezért arra kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal, nagy körültekintéssel közlekedjenek a fák közelében, illetve ne parkoljanak a fák alá, amennyiben azokon a megdőlés jeleit észlelik.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a fákat kiemelt figyelemmel kíséri, s amennyiben balesetveszélyesnek ítéli meg az adott fát, úgy megteszi a szükséges intézkedéseket.

Kérjük a lakosságot, hogy a közterületeken megdőlt, megsüllyedt fa észlelése esetén tegyenek bejelentést az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen vagy a +36 20 240 4456 vészhelyzeti telefonszámon. Bejelentésük esetén szakembereink elvégzik a fák statikai vizsgálatát, illetve megteszik a balesetveszély elhárításához szükséges lépéseket.

A kép csak illusztráció!

Megosztás

Tulajdonos