Hírek

Befejeződtek az őszi szezon közösségi erdősítési és élőhelykezelési munkái a természetvédelmi és erdőterületeinken!

 

Együttműködő partnereink jóvoltából közel 800 erdészeti facsemetével bővült a budapesti erdők faállománya az őszi szezonban zajló, nagyarányú és sokrétű faültetések, erdőtelepítések részeként. Több helyszínen folytak az erdősítési munkálatok szakmai felügyeletünk mellett önkéntes segítőink közreműködésével: a Merzse-mocsár Természetvédelmi Területtel határos Merzse-erdőben és az újpesti Farkas-erdőben az idegenhonos akácosokban az eredeti, őshonos vegetáció fajait telepítettük, túlnyomórészt kocsányos tölgyeket (Quercus robur), kisebb számban pedig nyarakat (Populus spp.), mezei juhart (Acer campestre) és vénic szilt (Ulmus laevis) is. A XII. kerületi Kis-Sváb-hegyre is kerültek fák, itt a csertölgyön (Quercus cerris) és molyhos tölgyön (Q. pubescens) kívül mezei juhart is ültettek az önkéntesek.

Nemcsak a faültetésekben jeleskedtek az önkéntesek, az élőhelykezelési munkálatokban is aktív résztvevők voltak. Természetvédelmi és Erdőkezelési osztályunk munkatársainak vezetésével az invazív fajok sarjainak irtásában és a zöldhulladék eltakarításában segédkeztek a Farkas-erdőben, az Újpesti Homoktövis Természetvédelmi területen és a Kis-Sváb-hegyen is.

Ezúton is köszönjük együttműködőinknek, a Bayer Hungária Kft.-nek, a Cushman and Wakefield Hungary Kft.-nek, a TDK Elektronika Kft-nek, valamint a Környezet- és Természetvédelmi Polgárőr Egyesületnek és civil segítőinknek, hogy hozzájárultak Budapest zöldebbé tételéhez!

FŐKERT

Megosztás

Tulajdonos