Hírek

41. Egynyári Virágbemutató

Immár 41. alkalommal rendezte meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. egynyári virágbemutatóját a Margitszigeten 2017. július 5-én, amelynek tematikája az idei Arany János 200 emlékévhez és a Társaság fennállásának 150. évfordulójához kapcsolódott.

A hagyományos szakmai rendezvény megfelelő lehetőséget biztosít arra, hogy a szakma képviselői megvitassák az év tapasztalatait az egynyári növények termesztésében és fenntartásában.

A városszerte elhelyezkedő, összesen 11 500 m2-nyi virágágy felületekre idén mintegy 210 fajtából több mint 250 000 darab egynyári növényt ültetett a FŐKERT. A kiültetett egynyári növények nagy százaléka a budapesti klímát jól tűrő magyar fajtából került ki, a parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a FŐKERT Nonprofit Zrt. saját termesztőtelepén állította elő.

Legnagyobb százalékban begóniákat, pistikéket és verbénákat láthatunk a kiültetésekben. Jelentős számban kerülnek a közterületekre verbénák, bársonyvirágok és zsályafélék, valamint egyre több évelő dísznövény, úgy mint kasvirág, kúpvirág és az évelő díszgyertya.

Az egynyári felületek dekorációs értéküknél fogva nagy fontossággal bírnak, így nem meglepő, hogy a margitszigeti zöldfelületi fejlesztések a virágágyakat is érintették. A margitszigeti Centenáriumi emlékmű körüli ágy megújult és a vizes világbajnokság tiszteletére FINA logót formáz. Az újonnan létesült Casino Promenád mentén nagyméretű, a sétánnyal összhangban szerkesztett virágágyat alakítottak ki a régi kisebbek helyett. A Thermal Hotel mellett átalakult ún. elosztótér mellett a korábbihoz képest egy nagyobb és frekventáltabb helyen alakított ki a FŐKERT egynyári virágfelületet.

A 41. egynyári virágbemutató méltó lezárásaképpen felkapcsolódott Budapest első dinamikus fénykertjének világítása a margitszigeti Virágoskertben, amelyet a nyár folyamán minden este sötédes után tekinthetnek meg a parklátogatók.

Fotók: Szabó Zoltán

 

 

Megosztás

Tulajdonos