Hírek

40. Egynyári Virágbemutató

egynyári 20160802_1


Brazil virágkavalkád a Fővárosban

Idén immár 40. alkalommal kerül megrendezésre a FŐKERT Nonprofit Zrt. jóvoltából az Egynyári Virágbemutató, amelynek tematikája a nyári olimpiai játékokhoz, és annak helyszínéhez igazodik stílusával, ami nem más, mint a brazíliai Rio de Janeiro.
Az ünnepélyes rendezvény 2016. július 28-án 14 órakor kezdődik a Gellért-hegyen.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében a városi zöldfelületeken az akár extenzíven, akár intenzíven, de mindenképpen ésszerűen fenntartható egynyári, illetve évelőfelületek népszerűsítését. A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, melynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig, jól szervezett csapatmunka áll.

A városszerte elhelyezkedő, összesen 11 500 m2-nyi virágágy felületeikbe idén több mint 210 fajtából 260 000 darab egynyári növény került kiültetésre. A kiültetésre szánt egynyári növények nagy százaléka a budapesti klímát jól tűrő magyar fajtából kerül ki.  A parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a FŐKERT Nonprofit Zrt. saját termesztő telepén állítja elő. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten, a Városligetben, valamint a Gellérthegyen találhatóak.

A bemutató helyszínéül szolgáló park teraszosan tagoltan vezet fel a Citadella mögötti lapos hegyhátra, amely közel 121 ezer m2-t foglal magába Jancsó Vilmos és Krizsán Zoltánné kertészmérnökök tervei alapján és a FŐKERT Nonprofit Zrt. kivitelezésében készült el.

A hagyományos szakmai rendezvény megfelelő lehetőséget biztosít arra, hogy a szakma képviselői megvitassák az év tapasztalatait az egynyári növények termesztésében és fenntartásában. A Gellérthegy és páratlan szépségű völgye, a Tabán együtt említendők, mert összefűzi őket történelmük, s együtt alkotnak zöld oázist a főváros szívében. Bízunk benne, hogy az esemény méltó megkoronázása lesz a több hónapnyi előkészületnek és szakmai munkának és a Főváros lakosai, illetve a Budapestre látogató vendégek is szívükbe zárják ezt a gyönyörű parkot.


Program:

Forgatókönyv - 40  egynyári virágbemutató aug.4-page-002


A helyszín:


Megközelítés:

A Móricz Zsigmond körtérről 27-es busszal a Búsuló Juhász (Citadella) megállóig, onnan rövid séta az irányítótáblák mentén.

A 27-es busz menetrendje (Móricz Zsigmond körtér megállóból):
10-page-001


Regisztráció, további információ:

email: marketing@fokert.hu
tel.: +36 30 667 5243

 

 

 

Megosztás

Tulajdonos