Hírek, kiemelt, Rendezvény

FŐKERT 42. Egynyári Virágbemutató

42. Egynyári Virágbemutató

Immár 42. alkalommal kerül megrendezésre a FŐKERT Nonprofit Zrt. hagyományos szakmai rendezvénye, az Egynyári Virágbemutató, amelynek idei tematikája a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódik. A rendezvény 2018. július 19-én (csütörtökön) 16 órakor kezdődik a Gellérthegyen.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. feladatául tűzte ki a fenntarthatóság és az ökológiai szemlélet jegyében a városi zöldfelületeken az akár extenzíven, akár intenzíven, de mindenképpen ésszerűen fenntartható egynyári, illetve évelőfelületek népszerűsítését. A virágágyak kiültetését minden évben komoly felkészülési időszak előzi meg, melynek hátterében a tervezéstől a termesztésen át a megvalósításig, jól szervezett csapatmunka áll.

A városszerte elhelyezkedő, összesen 11 000 m2-nyi virágágy-felületeikbe idén több mint 180 fajtából 240 000 darab egynyári növény került kiültetésre, melynek mintegy 40 százaléka magyar fajtákból került ki. A parki kiültetések egynyári növényanyagát teljes egészében a FŐKERT Nonprofit Zrt. saját termesztő telepén állítja elő. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten, a Városligetben, valamint a Gellérthegyen találhatóak.

A bemutató helyszínéül szolgáló park teraszosan tagoltan vezet fel a Citadella mögötti lapos hegyhátra, amely közel 121 ezer m2-t foglal magába és a FŐKERT tervezésében és kivitelezésében készült el.

A hagyományos szakmai rendezvény megfelelő lehetőséget biztosít arra, hogy a szakma képviselői megvitassák az év tapasztalatait az egynyári növények termesztésében és fenntartásában. A Gellérthegy és páratlan szépségű völgye, a Tabán együtt említendők, mert összefűzi őket történelmük, s együtt alkotnak zöld oázist a főváros szívében. Bízunk benne, hogy az esemény méltó megkoronázása lesz a több hónapnyi előkészületnek és szakmai munkának és a Főváros lakosai, illetve a Budapestre látogató vendégek is szívükbe zárják ezt a gyönyörű parkot.


A helyszín:


Megközelítés:

A Móricz Zsigmond körtérről 27-es busszal a Búsuló Juhász (Citadella) megállóig, onnan rövid séta az irányítótáblák mentén.

A 27-es busz menetrendje (Móricz Zsigmond körtér megállóból):


További információ:

email: kommunikacio@fokert.hu
tel.: +36 30 667 5243

Megosztás

Tulajdonos