Hírek

Elkészült a szülinapi Rózsakert!

A héten befejeztük a Gellért-hegyen a Rózsakert munkálatait. Éppen 3195 tő rózsát ültettünk el az egykori Jubileumi park területén, nem véletlenül: Budapest és a vidék Magyarországa ezer szálon kapcsolódik egymáshoz, e szoros kapocs mementójaként minden rózsatő egy-egy magyarországi települést vagy határon túli régiót szimbolizál. Több mint 50 féle rózsafajtát válogattunk össze a kert tervezésekor, amelyeket majd nyár elejétől csodálhatsz meg teljes virágpompájukban. Találsz majd vörösen virító ’Dalli dalli’ fajtájú töveket, fehér virágú ’Lions Rose’-t, romantikus hangulatot árasztó halványrózsaszín ’Alexandra Princesse de Luxembourg’-ot, vagy elegáns aranysárga ’Candlelight Tantau’-t is. Budapestet egy barackszínű, erős illatú tearózsahibrid jelképezi, a ’Großherzogin Luise’, amelyet Tar István Budapesti lány szobra mögött kialakított ágyásban helyeztünk el.
Akár a legtöbb rózsakertben, ide is telepítettünk évelő növényeket, amelyek egész évben díszítenek nemcsak virágukkal, hanem termetükkel, formájukkal és a zöld különböző árnyalataival. A virágágyakban a növények megfelelő vízutánpótlásáról öntözőhálózat gondoskodik, ahogy az ágyások közé terített gyepszőnyeg öntözéséről is. A frissen lerakott gyepszőnyeget még mobilkerítéssel védjük a letaposástól, de amint megerősödik, ezt is elbontjuk.
A rózsákat most felkészítjük a téli pihenőre, felkupacoljuk a tövüket, aztán tavasszal, nyár elején indulhat virágpompa és az illatkavalkád!

Megosztás

Tulajdonos