Hírek

Erdősítünk Budapesten!

 

Kollégáink 2000 új fa ültetését kezdték meg a napokban Rákoshegyen, a Nagylegelő-erdőben. Ezen a területen már vannak kisebb telepített erdős részek, amelyben a fák szabályos, párhuzamos sorokban állnak, de most inkább a természetes hatás elérése a cél, ezért szakembereink véletlenszerű elrendezésben fúrták az ültetőgödröket.

Őshonos fajokból fog állni ez az erdőfolt, lesz benne például kocsányos tölgy és mezei juhar mint fő erdőalkotó, köztük elszórtan többek között vadalma, vadkörte és csíkos kecskerágó is színezi a területet.

Úgynevezett konténeres erdészeti facsemetéket ültetünk ide. Ezek olyan fácskák, amelyek a sorfákkal vagy parkfákkal ellentétben nincsenek iskolázva. Ez azt jelenti, hogy a nevelésük során nem ültetik át őket, így nem vágják meg a gyökerüket, ezért az szabadon növekedhet.

Kérjük az idelátogatókat, hogy óvatosan közlekedjenek a fácskák között, mert még nagyon sérülékenyek. Ha most vigyázunk rájuk, néhány év múlva egy madárdaltól hangos, hangulatos erdőben sétálhatunk!

FŐKERT

 

Megosztás

Tulajdonos