Hírek

Faápolási és fakivágási munkálatok a XII. kerületi Ráth György utcában

Tisztelt Budapesti Lakosok!

Lakossági visszajelzések alapján elvégeztünk egy szakmai felmérést a XII. kerület Ráth György utcájának fáiról. Ennek során megállapítottuk, hogy a fák az út, a járda, az épületek és a vezetékűrszelvény szempontjából valóban ápolási beavatkozásokat igényelnek, valamint a leromlott egészségi állapotú és balesetveszélyes fák eltávolítása is időszerűvé vált. A jövő hét folyamán gallyazást, ápoló metszést és visszavágást fogunk végezni több fán is az utcában és 7 db fa kerül majd kivágásra a Ráth György utca 13., 15., 17., 23., 24. és 58. házszám előtt.

A főként japánakácból (Styphnolobium japonicum) álló fasor egyedei egy nagyon keskeny utcában, nem szabvány méretű fahelyekben, sziklás, kavicsos talajszerkezetben helyezkednek el és fejlődnek, kitéve a parkolásból eredő sérüléseknek is. A beavatkozások a hosszútávú, biztonságos fenntarthatóság jegyében kerülnek megszervezésre.      

Kérjük a lakosságot a korlátozások betartására, valamint szíves türelmüket és elnézésüket kérjük a felmerülő kellemetlenségekért!

 

 

Megosztás

Tulajdonos