Hírek, kiemelt

Feltárul Budapest zöld oldala – a BPFatár újabb fejlesztése

 

Örömmel jelentjük be, hogy a  BPFatár applikáció újabb fejlesztéssekkel bővült, amely az applikáció frissítésével a mai naptól elérhető.

Az alkalmazásban már szerepelnek Budapest nevezetes fái is. A felhasználók több mint 100 nevezetes fa történetével, a hozzájuk kapcsolódó színes legendákkal is megismerkedhetnek. A BPFatáron keresztül a margitszigeti nevezetes fákról részletes botanikai leírások és egyéb érdekességek is elérhetőek. A nevezetes fákat külön piktogram jelöli és az applikáció fakataszter keresőjéből is rákereshetők.

Az újabb fejlesztéssel helyet kapott a BPFatár-ban 38 fővárosi helyi védettségű terület, mint pl. a Balogh Ádám-szikla Természetvédelmi Terület, Apáthy-szikla Természetvédelmi Terület, Ferenc-hegy Természetvédelmi Terület vagy a Palotai-sziget Természetvédelmi Terület. Ezek a területek a keresőből a nevük alapján elérhetőek, illetve a térképen is megjelenítésre kerültek.

Minden egyes helyi védettségű területről egy rövid és egy részletes szakmai leírás olvasható, a felhasználó választása szerint.

A történetek, leírások fotókkal illusztráltak.

Ezzel a fejlesztéssel a BPFatár a parklátogatók mellett a kirándulók számára is színes és hasznos információkat nyújt, valamint oktatási célra is kiválóan felhasználható.

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos