Hírek

Fontos mérföldkövéhez érkezett otthonteremtési programunk!

Budapesten már ma krónikus fecskehiány figyelhető meg, és további számos madárfaj is eltűnőben van. Ezért indítottuk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közös programunkat: madárodúkat telepítünk a főváros legnagyobb parkjaiban, a Tabánban, a Margit-szigeten, az Óbudai-szigeten és a Népligetben. A múlt héten kihelyezésre került az 500. odú, melyet még ebben az évben megduplázunk, azaz összesen 1.000 odú várja majd leendő lakóit,

Bár sokan gondolhatják, hogy a téli időszak nem kedvező a költözködés szempontjából, de a nem vonuló madarak esetében ez pont nem így van. A cinegefélék, a verébfélék, csuszka és az örvös légykapó, vagy a nagyobb odúkat elfoglaló seregélyek és harkályok számára ideális a téli időszak, hogy megismerjék, megszokják új lakhelyüket, így tavasszal nagyobb eséllyel fognak beköltözni. A madarak beköltöztével egyébként a parkok növényzetének biológia védelme is sokat erősödik.

A lelkes önkéntesek figyelmét szeretnénk felhívni, hogy a madárodú nem madáretető! Nagyon kérjük, ne szórjanak bele magokat, ne akasszanak szalonnabőrkét a bejáratához, semmilyen módon ne próbálják meg az odúban etetni a madarakat, mert az kifejezetten káros.

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos