Hírek

Gallyazási munkálatok

Társaságunk kezelésébe Főváros szerte közel 250 ezer fa tartozik. Jelenlegi kapacitásainkkal évente mintegy 22-24 ezer fán tudunk beavatkozásokat elvégezni. Vannak olyan egészségi állapotú, vagy frekventált területen lévő egyedek, amelyeken akár évente végzünk faápolási munkálatokat, azonban akadnak olyan fák is amelyek csak 20-25 évente kerülnek sorra. Ezen okból kifolyólag gyakran a lakosság számára valóban drasztikusnak tűnő beavatkozásokat is el kell végeznünk egy-egy fán, fasoron annak érdekében, hogy azok biztonsággal állományba tarthatók maradjanak a következő években. A munkafolyamatok hatékonyságának elősegítése érdekében a FŐKERT rendszerint alvállalkozókat is megbíz bizonyos munkafázisok elvégzésével.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. által végzett gallyazási munkálatokat a fák egészségi állapota teszi szükségessé. Ezeket a drasztikusnak tűnő, ám de szükséges szakmailag indokolt beavatkozásokat a fák jól tolerálják. A beavatkozás során a beteg, elhalt, bekorhadt ágak eltávolítását, illetve a statikai okok miatt szükségessé váló ágak eltávolítását végzik el szakembereink. Egy–egy gallyazási, ifjítási munka következtében a fák viszonylag gyorsan megújulnak, regenerálódnak. Fontos hangsúlyozni, hogy a FŐKERT sosem végez nagyobb mértékű gallyazást, ifjítást, mint amennyit a fák állapota illetve a közvetlen balesetveszély elhárítása feltétlenül indokol.

A faápolási munkák megkezdése előtt munkatársaink minden esetben szakmai szempontból előzetesen felmérik a fasor, illetve az adott faegyed állapotát és az eredményeknek megfelelően határozzák meg és ütemezik a feladatokat.

Megosztás

Tulajdonos