Hírek

Helyszíni tudósítás a Liget Köztársaság őszi Közgyűléséről

A Liget Köztársaság Szövetség a Városligetért civil egyesülés megtartotta éves rendes őszi Közgyűlését, tegnap 2015. november 12-én, csütörtökön, mely eseményhez nehezen találhattunk volna nívósabb helyszínt, mint a Ligetben már 130 éve megtalálható Gundel Étterem.

 

Az éves rendes Közgyűlésen többek között szó esett a Szövetség idei munkájáról, a legutóbbi Taggyűlést követő időszakra vonatkozóan, illetve a Városligetben működő intézményeket is érintő, Liget Budapest Projekt jelenlegi állásáról, jövőbeni ütemezéséről.

A FŐKERT Nonprofit Zrt., mint a Városliget zöldfelületi Kezelője, fenntartója képviseletében Nagy Dénes, zöldfelület-fejlesztési igazgató tájékoztatta a megjelenteket a Városligetben elvégzett, 2015. évi főbb zöldfelület-fejlesztéseiről.

Ezt követően Mozsár István, a Városliget Ingatlanfejlesztési Zrt. vezérigazgatója tartott fényképes prezentációval színesített előadást a Városliget Zrt. 2016. évi – igen szerteágazó– terveiről, vagyonkezelési feladatairól, amelyet nagy érdeklődéssel kísért minden megjelent szövetségi tag.

Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki egyben a Liget Köztársaság elnöke is, tájékoztatta az egybegyűlteket az Egyesület jubileumi, 20. éves fennállásának mind szélesebb körben történő propagálásával kapcsolatban felvetve azt az ötletet, hogy a különböző közösségi fórumokon történő egységes megjelenés, hatékony eszköze lehetne az interaktív  kommunikációnak az érdeklődő közönséggel, a Ligetbe látogatókkal.

Egyhangúlag támogatott döntés született arról is, hogy hamarosan elindul a Liget Köztársaság közösségi oldala –magyar és angol nyelven is–, amely online felületeken a Liget Köztársasági tagok intézményei fogják közösen tájékoztatni a kíváncsi, világhálón böngészőket a programokról, kulturális rendezvényekről. Mindez lehetővé teszi majd, hogy a Tagok könnyebben tartsanak kapcsolatot a Városliget látogatóival, érdekes, képes, illetve szöveges beszámolókkal tegyük színessé a Liget Köztársasághoz csatlakozott tagok kommunikációját, hiszen a Szövetség intézményeinek palettája sokrétű és változatos.

Ehhez kapcsolódóan is szó esett a Liget Köztársaság 2016. évi Rendezvény naptárának összeállításáról, folyamatos aktualizálásáról is, valamint egy saját kiadású Városliget-térkép aktualizálásáról.

A marketing és PR terület megerősítéséről szóló megbeszélés után Kovács Balázs, főtitkár előterjesztette a 2015. évi Pénzügyi Beszámolót, illetve ismertette a 2016. évi Költségvetés Tervet, melyet a tagság egyhangúlag elfogadott.

Hiszünk benne, hogy erőinket, tudásunkat, tapasztalatainkat egyesítve, a Közgyűlésen elhatározott még szorosabb közös munka és a tagok hatékony közreműködével megerősített kommunikáció meghozza majd az eredményét a Ligetbe látogatók kulturális, kulináris és turisztikai örömére.

A Liget Köztársaság tagjai:

Bethesda Gyermekkórház
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
FŐKERT Nonprofit Zrt.
Fővárosi Állat- és Növénykert
Gundel Kft.
IBIS Hotel Heroes’ Square
Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
Nyereg az Itató/Monsoon Rain Kft.
Robinson Étterem
Széchenyi Étterem Kft.
Szépművészeti Múzeum
Vakok Általános Iskolája és Diákotthona
Városligeti Műjégpálya
Zugló Önkormányzat

Megosztás

Tulajdonos

Üzenetírás

Üzenetírás