Hírek

Ilyen volt, ilyen lett!

Tovább zöldítjük a fővárost! Legújabb évelőágyunkat a Március 15. téren, a Duna menti kerékpárút és az autóút közötti sávban hoztuk létre, egy olyan területen, ahol eddig szinte semmilyen növényborítás nem volt, és a talajadottságok sem voltak túl biztatóak. Az évelők telepítését így komoly előkészítő munkák előzték meg: a folyamatos áttaposások miatt erősen tömörödött talajt komposzttal kevert termőföldre cseréltük, automata öntözőhálózatot alakítottunk ki, valamint az ágy védelmére egy kerítést is építettünk.

Ezután következtek az évelő növények: többek között ősszel virágzó mirigyes sötétlila őszirózsákat (Aster novae-angliae ’Purple Dome’), sárgán pompázó kúpvirágokat (Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’) ültettünk ide, valamint tavasszal és nyáron díszítő piros szálkanyakat (Phuopsis stylosa ‘Purpurglut’) és ráncoslevelű gólyaorrot (Geranium x renardii ‘Philippe Vapelle’) is. A koratavaszi időszakban a hagymás növények virítanak majd, tulipánok, nárciszok, valamint díszhagymák is.

A több mint 1500 frissen elültetett évelő még csak most szokja meg új helyét, de amint erőre kapnak, pompás látványban lesz részünk az év minden szakában!

FŐKERT

Megosztás

Tulajdonos