Hírek

Ivókutak Budapesten – Műanyagmentes július 2020

A Műanyagmentes július célja, hogy felhívja a figyelmet a mértéktelen műanyagszennyezésre. A kampányhoz csatlakozók kerek egy hónapon át nemet mondanak az egyszer használatos műanyagokra, ezzel is felhívva a figyelmet a korlátlan műanyag felhasználás veszélyeire.

A Főkert ezt a mozgalmat segítve szeretné felhívni a lakosok figyelmét a Budapest területén található ivókutakra, ezáltal népszerűsítve a kulacsok használatát a PET palackok helyett.

Hol van a legközelebbi ivókút?

A BP Fatár app Parkkataszter keresőjében egyszerűen megtalálhatjuk a FŐKERT által fenntartott összes ivókutat a „Parki épített elemek, objektumok” között.

A Főkert által karbantartott kutak jellemzően parkokban, zöldterületeken összpontosulnak, így akár meg is pihenhetünk, és úgy élvezhetjük a friss hideg ivóvizet.

Érdekes tudnivaló, hogy ásványvíznek nevezhetünk minden olyan terméket, amelyben az oldott anyagok mennyisége meghaladja az 500 mg/litert, de már 50 mg/l ásványianyag-tartalomnál is lehet használni a „csekély ásványianyag-tartalmú” elnevezést a palackokon. Fontos megemlíteni, hogy a magyarországi csapokból átlagosan 300-500mg/l körüli ásványianyag-tartalmú víz folyik. Tehát a fővárosi háztartások csapvize bátran ajánlható mindenkinek. Nincs ez másképp az ivókutakkal sem…

FŐKERT-es ivókutak listája:

https://www.fokert.hu/listing/ivokutak/

További tudnivalók a Budapesti vízminőségről:

https://www.vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/lakossagi-ugyfelek/altalanos_informaciok/vizminoseg_vizkemenyseg#vizminoseg

https://www.vizmuvek.hu/hu/fovarosi-vizmuvek/tarsasagi-informaciok/mediaszoba/hirek-informaciok/hireink/5152

 

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos