Hírek

Környezettudatos fenyőfadíszítés és köztéri kiállítás – FELHÍVÁS

Idén is meghirdetjük Környezettudatos Karácsony felhívásunkat, melyre fenyőfadíszítésre vállalkozó budapesti iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várjuk. A gyerekek által környezettudatos eszközökkel kicsinosított fenyőket immár hagyományosan kiállítjuk a Városháza parkban, az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár keretein belül. A fák 2018. november 24. és december 28. között köztéri installáció formájában tekinthetők meg a karácsonyi vásár egyik attrakciójaként.

Az Advent Budapesten téli fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is meghirdeti a Környezettudatos karácsony elnevezésű programot. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a gyerekek környezettudatosan készüljenek a karácsonyra, és megtanulják: nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el. A kiállítás által, amely ünnepi díszbe öltözteti Budapest egyik legfrekventáltabb terét, aktív részesei lehetnek lakókörnyezetük tudatos formálásnak.

Az óvodás és iskolás csoportok által feldíszített száznál is több stilizált fenyőfa az elmúlt években is nagy sikert aratott a Deák tér melletti Városháza parkban, ahol a látványos kiállítás az Advent Budapesten karácsonyi vásárának egyik jelképévé is vált. Idén is vendégül látjuk a csoportokat a fesztivál kulturális programjainak helyet adó Hűttében. A fenyőkre az Advent Budapesten Facebook oldalán lehet majd szavazni, a nyertes csoportok pedig idén is értékes ajándékokat kapnak a fővárosi intézmények jóvoltából. Kérjük, hogy a résztvevők a fenyőfák mindkét oldalát díszítsék fel, és a szavazás zökkenőmentes lebonyolításának érdekében egyértelműen tüntessék fel az intézmény és osztály/csoport nevét.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. biztosítja az óvodák, iskolák részére az 1 méter magas, 70 cm széles, sötétzöldre fújt, stilizált karácsonyfát (háromszög), amelynek feldíszítésével (újrahasznosított és/vagy természetes anyagokkal) a gyerekeket bízza meg.

Összesen 115 db fenyőfa áll rendelkezésre, ezért kérjük, hogy az érdeklődők minél előbb jelezzék részvételi szándékukat a kommunikacio@fokert.hu e-mail címen, feltüntetve, hogy hány darab fenyőfa feldíszítésével tudnak hozzájárulni az akció sikerességéhez. Intézményi helyszínenként minimum 5, de legfeljebb 10 db fa feldíszítésére vállalkozzanak.

A fenyőfák oda-, illetve visszaszállítását Budapest területén belül a FŐKERT szükség esetén vállalja, vagy előzetes egyeztetést követően átvehetők a VII. kerület Dob utca 90-ben.

 

Jelentkezési határidő: 2018. november 14. 12:00

E-mail tárgya: Környezettudatos Karácsony JELENTKEZÉS

Az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: intézmény neve, címe, kapcsolattartó neve és telefonszáma, szállítást kérnek/nem kérnek

 

A kiszállítás a 2018. november 15-16-án történik, a feldíszített fákat a 2018. november 21-i héten szállítjuk vissza.

 

Bővebb információ: www.adventbudapest.hu, www.szabadter.hu

Megosztás

Tulajdonos

Relative Posts