Hírek

Közösségi komposztálóhely nyílt a Tabánban

A Zöld Tabánért csoporttal közösen közösségi komposztálóhelyet létesítettünk a Tabánban, ahol majd a közösségi kertészkedés során képződött szerves anyagok összegyűjtésével komposztot állítunk elő. Mindezzel a tápanyagokban gazdag anyaggal a tabáni növényeket fogjuk kényeztetni, hogy még egészségesebbek lehessenek. 

A komposztálóba dobható és nem dobható anyagok listája megtalálható lesz majd a tárolón oldalán kifüggesztve, illetve online formában ajánljuk a Humusz Szövetség Komposztálás közösségben című kiadványát: https://humusz.hu/kiadvanyok/komposztalas-kozossegben-utmutato.

Köszönjük, ha munkánkat támogatják azzal, hogy betartják ezeket az előírásokat a komposztáló használatakor!

 

Komposztnak nevezzük a komposztálás során keletkező szilárd, morzsalékos, sötétbarna színű, földszerű, magas szervesanyag-tartalmú anyagot, amely mikroorganizmusok és a talajlakó élőlények tevékenységének hatására jön létre. A folyamat során részben humusz is keletkezik.

Ez az anyag teljes értékű táplálék a növények számára, erősítve az immunrendszerüket, javítja a talaj szerkezetét, víz és hőháztartását, elősegíti a talaj felmelegedését és növeli hasznos talajlakó élőlények aktivitását.

Az egészséges talaj, egészségesebb növényeket eredményez, így nincs szükség mesterséges műtrágyák és növényvédőszerek használatára.

 

 

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos