Hírek

Lakossági tájékoztatás – permetezés a fasorokban

A FŐKERT Nonprofit Zrt. megkezdte a fővárosi parkokban, fasorokban a platán-csipkéspoloska elleni védekezést.

 

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015.07.31.-én éjjel növényvédelmi munkát végzünk Budapest, I.ker. Tóth Árpád sétány fasorában!

 

A platánfák permetezése elsősorban a platán-csipkéspoloska elleni védekezésre szolgál, mely kártevő minden évben rendszeresen fellépve a platán legjelentősebb károsítója.

A mintegy 3-4 mm nagyságú kártevő szívogatása következtében a fák lombozata sárgul, az asszimiláció korlátozódik, a növények ellenálló-képessége csökken, hosszabb távon a fák pusztulásában is jelentős szerepet betölthetnek.

A platán-csipkéspoloska lakossági oldalról is problémát okozhat, mivel a lakóházakhoz közeli platánfákról a telelésre vonuló egyedek gyakran az épületek ablakába húzódnak. A kártevő az emberre nem veszélyes, jelenléte azonban zavaróvá válhat.

Védekezésre közterületen felhasználásra engedélyezett rovarölő szereket használ a FŐKERT, melyek kontakt és felszívódó hatással rendelkeznek.

A permetezések során nem csak az áttelelő platán-csipkéspoloskák – melyek a következő évi fertőzések alapja –, hanem a platánfákon az utóbbi időben nagymértékben megtalálható amerikai lepkekabócák számát is jelentősen csökkentik a szakemberek.

Figyelembe véve az egyre több helyen megjelenő lisztharmat, valamint apiognomóniás fertőzéseket is, a rovarölő szeres permetezéssel egy menetben gombaölő szert is kijuttatnak a FŐKERT munkatársai.

Megosztás

Tulajdonos

Üzenetírás

Üzenetírás