Hírek

MAKEOSZ Szakmai napok

 

2020. február 11-14. között immár 14. alkalommal került megrendezésre a magyarországi „zöld szakma” legnagyobb szakmai találkozója, a MAKEOSZ konferencia, melyre a kertépítői szakma minden résztvevője számára izgalmas, aktuális kérdéseket érintő témákat válogattak össze.

A négynapos konferenciát nagyszámú érdeklődés övezte a zöld szakmai szervezetek vezetői, a zöld szakmák képviselői, erdészek, kertészek, faápolók, tájépítészek, főkertészek, faiskolások, zöldfelületi ügyekért felelős kormányzati és önkormányzati politikai szereplők, zöld civil szervezetek képviseletével.

 

A környezetünk védelme iránti társadalmi igény a városi zöld infrastruktúrák ügyét is magasabb szintre emelte, ezért a szakma kiemelt feladata lett, hogy a városi zöldfelületek jogszabályi kereteit felülvizsgálja és újragondolva azt, törvényi szinten is segítse a települési zöldfelület-fejlesztési, fenntartási -és védelmi munkát.

Zakar András, Társaságunk vezérigazgatója Bardóczi Sándorral, Budapest főtájépítészével, Kosztka Ernővel, a MAKEOSZ elnökével valamint Dr. Orlóci Lászlóval, a Füvészkert igazgatójával és a Magyar Díszkertészek Szövetségének elnökével megállapodtak abban, hogy közösen tesznek erőfeszítéseket a zöldgazdász szakmaközi szervezet keretei között azért, hogy a városi zöldfelületek szabályozásában előrelépés történjen és megszülessen a szakma által régóta igényelt törvény, amiből levezethetők az önkormányzati zöldfelületi rendeletek korszerűsítései.

 

Megosztás

Tulajdonos