Hírek

Megnyitjuk az ivókutakat

Kevesen tudják, hogy Társaságunk nem csupán zöldterületek fenntartásával és megóvásával foglalkozik, hanem számos ivó-, dísz- és szökőkút üzemeltetéséért is felel.

Április közepétől-október végéig működtetjük a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található szökőkutakat, dísz kutakat, csobogókat, ivókutakat és ekkor indítjuk el a gellérthegyi vízesést is. A kezelésünk alá tartozó kutakat hosszas előkészítő, ellenőrző munkafolyamatok elvégzése után nyitjuk meg. A téli időszak kezdetétől tavaszig a kutak felújítását, tisztítását vagy szükség szerint az alkatrészek cseréjét végezzük.

A beüzemeléssel együtt vízzel és árammal látjuk el a kutakat és 10-12 órás üzemmódba állítjuk az automatikákat.
A környezettudatosság jegyében Budapesten eltűntek a megállás nélkül folyó ivókutak, helyettük nyomógombos vagy szenzoros működésűek kerültek. A szökőkutak vízforgatásos rendszerrel működnek, s ez esetben előfordul, hogy nem hálózati, hanem termálvíz folyik át a kúton. A forgatásos rendszerrel működő kutak vizét a szennyezettség mértékétől függően egy-két hetente lecserélik és fertőtlenítik parkszervizes kollégáink.

A FŐKERT városszerte 106 ivókutat és számos dísz- illetve szökőkutat kezel. Az ivókút vízellátása hálózati vízből történik, ezért bárki nyugodtan fogyaszthatja azt.

Megosztás

Tulajdonos

Üzenetírás

Üzenetírás