Hírek

„Mentsük meg a Gesztenyéskert fáit!” – 26. Környezetvédelmi Akció

Gerstl József kertész szervezésében és támogatásával immáron 26. alkalommal megrendezésre kerül a Gesztenyéskert fáiért folytatott környezetvédelmi akció, ahol idén a FŐKERT Nonprofit Zrt. is támogatóként vesz részt a rendezvényben.

Az évről-évre megjelenő aknázómolyok nem csak károsítják, de idővel teljesen el is pusztíthatják a – nagyon szép és méltán kedvelt – gesztenyéskert fáit. A molyok a lehullott avarban telelnek át, hogy aztán tavasszal újra kezdjék a fák károsítását. Közös munkával, a lehullott avar összegyűjtésével mi is segíthetünk!

Az akcióhoz szükséges eszközök rendelkezésre fognak állni a segítőknek – természetesen saját eszköz használatára is van lehetőség.

Időpont:
2018. november 17. szombaton 10.30 – kb. 14.00 –ig

Találkozás: Novotel Budapest City zenepavilonjánál
Budapest, XII. ker Jagelló u. 1-3.
A NOVOTEL BUDAPEST CITY vezetősége a munkában résztvevőknek egy kis büféasztallal kedveskedik.
• Győri Zeneművészeti Egyetem Roth Ede tanár úr és növendékei előadásában megszólal a környezetvédelemről írt dal
• Horváth Charlie énekes előadása
• Gablini Autószalon autóinak kiállítása a BKK főbejáratánál
• 4 db gesztenyefa ültetése
• Zepter Kft. : Környezet- és egészségtudatos szaktanácsadás a jövőnk innovatív otthona jegyében

Az akció fővédnökei: Jean Wendling, Dr. Bálint György
Főszervező: Gerstl József kertész és Gerstlné Török Andrea
A rendezvény háziasszonya: Mező Laura

A rendezvény támogatói: Novotel Budapest City, Accor-Pannonia Hotels Zrt, Főkert Zrt, 12. kerület Önkormányzata, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Cifra Pince és Vendégház, Dr. Komiszár Lajos a Budapesti Corvinus Egyetem főtanácsosa, Kertészet és Szőlészet újság, Hegyvidék újság, Kertbarát magazin, Csillaghegy faiskola, Green Fitness and Beauty, Horváth László operatőr, Róth Ede a Győri Zeneművészeti Egyetem tanára és növendékei, Mechatronikai Szakgimnázium, Zepter Kft., Gablini autószalonok, a Bp. II. Margit krt. 5/b társasházának lakói, Kertészeti Szakmunkásképző Iskola 1971-ben végzett növendékei, Beuty Face Szépségszalon MOM Park, SENSHI Karate Club, Gastromed Klinika (Bp. margit krt. 5/B), Hip-Hop Akadémia, Németvölgyi Általános Iskola, Mártonhegyi úti általános iskola 1968-ban végzett növendékei

Megosztás

Tulajdonos