Hírek

Mindenkit vár a Pünkösdfürdő Park!

A Víz Világnapján a Fővárosi Önkormányzattal és a III. kerületi önkormányzattal egy szolid sajtóesemény keretében átadtuk a Pünkösdfürdő Parkot a nagyközönségnek. Budapest egy izgalmas új parkkal lett gazdagabb, amelynek létrehozásában és megtervezésében fontos szempont volt a környéken lakók, a majdani parkhasználók bevonása és igényeik maximális figyelembevétele.

Mi mindennel találkozhat, aki idelátogat? A hosszan elnyúló parkban a pihenni, vagy sportolni és játszani vágyók, piknikezők is megtalálják a számításaikat. Tervezőink a parkot elkülönülő zónákra tagolták, amelyet a középen futó „Mezsgye”, azaz akadálymentes sétaút fűz egésszé.

Helyet kapott itt a vadvirágos „Rét” mellett a szántóföldet idéző „Határ” takarmánynövényekkel, a „Berekben” fából készült fitnesz-eszközökön edzhetitek szinte minden izomcsoportotokat, a „Lapály” gumiborítású pályáin pedig a kosarazni és focizni vágyók fogják jól érezni magukat.

A „Kertben” is tudtok sportolni, itt a pétanque-pályákat és a strandröplabda-pályát találjátok, és ha netán fel kéne fújni a biciklikereket, akkor a kerékpáros szervízpontban ezt is megtehetitek. A „Föveny” a gyerekeké: a játszótéren a homokfövenyből ütésálló gumival borított dombok emelkednek ki, a játszóeszközök anyaghasználatában a nyers fa dominál, megidézve a Dunában sodródó uszadékfákat. Végül a park északi végén a „Véderdő” gondoskodik a szélvédelemről, zajcsökkentésről, megköti a talajt és a port, és nem utolsósorban a jelentősen növeli a terület biológiai sokszínűségét is.

És a projektnek még nincs teljesen vége, a kutyatartókra is gondoltunk: a terület déli részén még folynak a munkálatok, májusban itt kutya-akadálypálya nyílik!

A tavaszi napsütés már kicsalta a növényeket, de még nem mutatja a park az igazi szépségét. Pár hét kell még, hogy megerősödjön a növényzet annyira, hogy ne tegyen benne kárt az intenzív parkhasználat, ezért néhány részt még lekerítettünk, hogy védjük a növényeket. Kérünk Titeket, hogy vigyázzatok rájuk!

FŐKERT

Megosztás

Tulajdonos