Hírek

MOSTANTÓL ELÉG SÓTLANOK LESZÜNK! De ezt senki nem bánja!

Az idei év decemberétől útszóró só helyett kizárólag környezetbarát, zeolit tartalmú csúszásmentesítő anyagokat használunk.

Bár a só kétségtelenül jó jégoldó tulajdonsággal rendelkezik, de környezeti szempontból kifejezetten káros, főként, ha a sós-havas latyak a növényekre, fák tövébe kerül. Emiatt ugyanis a fák nem tudnak elegendő vizet felszívni, a nátrium-klorid pedig fontos tápanyagokat, mikroelemeket szorít ki a talajból. Arról nem is beszélve, hogy a cipők és nadrágszárak egyik legádázabb ellensége.

Az általunk használt zeolitos csúszásmentesítő azonban nem csak rendkívül jó jégolvasztó hatással rendelkezik, de a talajba szivárogva nem károsítja az élővilágot, sőt javítja a talajszerkezetet, növeli Magnézium és Kálium tartalmát, így a növények tápanyag utánpótlásában is kedvező szerepet játszik. Továbbá lényegesen kedvezőbb a fém- és betonkorróziós hatása, így a szilárd burkolatokat sem károsítja. És a cipőkön sem fognak megjelenni azok a furcsa, vaktérkép szerű, szürkésfehér foltok.

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Tulajdonos