Hírek

Sikeresen megtörtént minősítéseink felülvizsgálata

A FŐKERT Nonprofit Zrt. mintegy 15 éve elkötelezte magát az ISO 9001 és ISO 14001 szabványok szerinti integrált minőség- és környezetirányítási rendszer (IMKIR) kiépítésére, működtetésére.„A szervezeteknek a közösségi környezetvédelmi vezetési és hitelesítési rendszerben (EMAS) való önkéntes részvételéről…” – szerinti EMAS rendszer kiépítését és működtetését is vállalta a FŐKERT a 2010. és 2011. évben. Mivel az EMAS rendszernek szigorú előírásai vannak, ezért azt Magyarországon kevesen tudhatják magukénak, a FŐKERT Nonprofit Zrt. lett az országban az első olyan cég, amelyik parkfenntartóként ezzel a minősítéssel rendelkezik.

Az Európai Unió 1993 júliusában bocsátotta ki az Eco-Management and Audit Scheme rendeletet, röviden EMAS-t. (EC1836/93).

Az EMAS hiteles külső kommunikációs lehetőséget biztosít mindazon szervezetek számára, melyek önkéntes alapon részt kívánnak venni környezeti teljesítményük folyamatos javításában. Az önkéntességet természetesen nagyon fontos hangsúlyozni, hiszen az EMAS rendelet alkalmazása vállalatok számára nem kötelező.

Az EMAS rendelet, hasonlóan az ISO 14001-es szabványhoz egy módszert kínál a szervezetek számára környezeti teljesítményük fejlesztéséhez, publikálásához és ezen keresztül egy környezettudatos vállalati működés megvalósításához.

2017 novemberében megtörtént Társaságunk ISO, OSHAS minősítéseinek, illetve EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatának felülvizsgálata.

Az ISO 9001 (minőségirányítási rendszer), ISO 14001 (környezetirányítási rendszer), OSHAS 18001 (munkavédelmi irányítási rendszer) megújító auditját a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft., az ISO 50001 (energetikai irányítási rendszer) első felügyeleti auditját, illetve az EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatunk hitelesítését az ÉMI-TÜV Süd Kft. végezte.

A megújító felügyeleti auditok és a minősítés sikeresen megtörténtek, amelyen Társaságunk eredményesen megfelelt. Ennek során a Gellérthegyi, I. kerületi, II.-XII. kerületi, illetve Hajógyári szigeti üzemegységeket, valamint a X. kerület, Keresztúri út 130. szám alatti telephelyünkön a Fasori Üzemegységet és a Komposzttelepet ellenőrizték.

Megosztás

Tulajdonos

Relative Posts