Családi szabadidőparkokkal gazdagodik Budapest

Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldfelületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport és rekreációs funkciókkal bővülnek. A fejlesztések  célja, hogy a fővárosiak generációtól függetlenül megújult környezetben és minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.  A tervezést és a kivitelezést a FŐKERT Nonprofit Zrt. végzi a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében.

A fővárosban számtalan alternatíva kínálkozik a szabadidő, kültéri eltöltésére az ápolt zöldfelületektől kezdve, a szórakoztató és játékos kikapcsolódási lehetőségeken át a szabadtéri sportokig.  A „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” programsorozat keretében – amelynek kiemelt célja, hogy minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapjon a szabadtéri sport és rekreáció a városlakók életében – hét új családi szabadidőparkkal gazdagodik a főváros. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gondozásában megvalósuló beruházások a meglévő funkciók bővítését, többgenerációs sport- és szabadidő terek kialakítását, valamint a zöldfelületek megújítását foglalja magában.

Helyszínek:

  1. terület, II. János Pál pápa tér | részletes leírás itt található

  2. terület, Függetlenségi park | részletes leírás itt található

  3. terület, Csepel, Tejút park | részletes leírás itt található

  4. terület, Egyetemisták parkja | részletes leírás itt található

  5. terület, Tabán | részletes leírás és az igényfelmérés itt található

  6. terület, Hajógyári sziget | részletes leírás itt található

  7. terület, Gazdagrét, Kaptató sétány | részletes leírás itt található

A parkok tervezése során minden esetben kiemelt hangsúlyt kapott, hogy minél több korosztály számára legyen alkalmas a szabadidő aktív eltöltésére, így helyet kapnak street workout- és sportpályák, futókörök, játszóeszközök, valamint pihenő és közösségi terek egyaránt. Ezeket egészítik ki a látogatók kényelmét szolgáló WIFI-vel, UV sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok, közvilágítási és információs rendszerek, modern utcabútorok, valamint ivókutak.

A zöldfelületi rekonstrukciók során összességében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetünk, gondoskodunk a fák ápolásáról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is.

A most megvalósuló fejlesztések a városban élőket nap, mint nap arra ösztönzik, hogy életük szerves részévé váljon a mozgás és a kültéri rekreáció, valamint az egész család számára hasznos közösségi térrel erősítse a budapesti lakóközösségek összetartozását.