Hírek

Taposási károk a jubileumi ágyásokban

Az elmúlt hetekben többször is észleltük, hogy négylábú barátaink előszeretettel szaladgálnak a virágágyásokban és közben sajnos nincsenek tekintettel az ottlévő növényekre. Többek között a törékeny Dahlia, Pelargonium és Begónia töveket is megviselte a taposás. Ezeket a károkat munkatársaink természetesen szinte azonnal kijavították, újraültették a növényeket.

Június 14-én ismét egy szabadon engedett kutya környékezte meg a gellérthegyi virágágyásokat. Ez esetben az ott dolgozó munkatársaink nadrágját is többször megkapta. Végül sikerült visszazavarni a kutyát a gazdájához.

Mindezekről persze nem a kutyusok tehetnek – ők csak élvezik a szabadon ugrálás, rohangálás örömét, mely a Gellérthegy nagy részén teljesen helyénvaló.

Ezúton kérjük a kutyagazdákat és kutyasétáltatókat, hogy ne engedjék a virágágyakhoz az állatokat, vegyék figyelembe a jubileumi ágyásokban kihelyezett tiltó táblákat. Ezen a részen tartsák a kutyákat folyamatosan pórázon a jövőbeli támadások és taposások elkerülése érdekében.

A gellérthegyi virágágyak Budapest egyik ékkövének számítanak, folyamatosan egyre több látogatót, turistát vonzzanak. Maradjon meg olyan csodálatosnak, amilyennek évről évre már megszoktuk!

Köszönettel,

FŐKERT Nonprofit Zrt.

 

Megosztás

Tulajdonos