Hírek

Tervegyeztetés a szabadidőparkról

A Tejút utcai fejlesztést ismerhették meg a környékbeliek június 1-én.
Tervegyeztetésre vártuk szombaton, a csillagtelepi Tejút utca melletti park környékének lakóit. Társaságunk az idei évben szabadidős zöldfelület terveit készítette el a területre, ezt véleményezhették a környékbeliek. Az egésznapos rendezvényre a tervezett beruházás helyszínén, a Rákóczi u. – Tejút u. – Rakéta u. által határolt parkban került sor, és a tervek átbeszélése mellett sportlehetőségek is várták az érdeklődőket.
Azért, hogy a kilátogató környékbeli lakosok aktív párbeszédet tudjanak folytatni, a szervezők több asztalnál mutatták be a terveket. Az összes asztaltársaságnál részletekbe menő beszélgetés zajlott, és minden résztvevő elmondhatta a véleményét. A korábban a Kozmosz sétányra álmodott funkcióbővítés lakossági kérésre került az új helyszínre, és ahogy a rendezvényre kilátogatók szavaiból kiderült: nagyjából mindenki örül neki, hogy itt végül sikerült jó helyet találni a fejlesztésnek.
Az új családi szabadidős parkban a tervek szerint lesz:
– kosárlabdára és futballra is alkalmas multifunkciós sportpálya,
– kültéri fitnesz lehetőség fiataloknak és idősebbeknek,
– ping-pong asztalok,
– 380 méteres futókör,
– a kisebbek számára űrhajós tematikájú játszótér.
A legtöbb résztvevő megelégedéssel fogadta, hogy a parkban rengeteg zöldterület marad. Szemetesek, padok és egy nyilvános WC is kerül a területre, emelett rengeteg új fa szolgál majd árnyékkal. A park melletti társasház kilátogató lakóit pedig megnyugtatta, hogy a hangosabb funkciók tőlük távol kerültek elhelyezésre.
A környékbeliek sok további ötletettel és olyan kisebb-nagyobb javaslattal tudtak szolgálni, ami még élhetőbbé teheti a parkot. Ezeket a résztvevők közösen vitatták meg, majd a park házirendjére is javaslatot tettek.
Az elhangzott ötletek birtokában Társaságunk tervezői hamarosan véglegesítik a terveket, nyár vége felé pedig már akár a kivitelezés munkálatai is megkezdődhetnek.

Megosztás

Tulajdonos