Hírek

Több mint 140.000 darab, vibráló színű árvácska Budapest közparkjaiban

Az egynyári növények elvirágzását követően, Társaságunk idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszi színesé a Főváros kiemelt zöldterületeit.

Beköszöntött az ősz, s a letűnő nyarat idéző, mostanra már megkopott szépségű egynyári virágok helyét felváltják az ősz színeiben pompázó árvácskák.

Az egynyári növények eltávolítása után, valamint a virágágyak megfelelő előkészítését követően a kétnyári virágok kiültetését szeptember utolsó hetében kezdtük meg. Az őszi ültetésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítunk, így többek között a Margitszigeten, a Clark Ádám téren, a Szent György téren, az Eötvös téren, a Szent Gellért téren valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben ültetünk színpompás virágokat.

A szeptember végi, október elejei ültetéskor gyakran éri a FŐKERT-et lakossági kritika, miért távolítjuk el a virágágyakból a még szépnek tűnő, színes egynyári növényeket. Az igazság az, hogy ezek a növények már csak távolról szépek, a nyár végére elérik teljesítőképességük végét, sőt egy-egy hűvösebb éjszaka után nemcsak a virágok, de a növények is megbarnulnak, összeesnek. Az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák ellenben szépen elbokrosodnak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak.

Az árvácska kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virága, nem csupán díszítő értéke miatt, hanem mert tavasszal márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől novemberig virágzik. Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztő telepünkön állítjuk elő.

Tavasszal többségében sötétebb színeket alkalmazunk, az őszi kiültetésnél azonban inkább a világító fehér, az élénksárga és a vibráló narancssárga színeket részesítjük előnyben. A világos színek felhasználásának célja a komor őszi és télbehajló időben a feltűnő színhatás elérése, vidámabbá téve ezzel a szürkülő parkokat. Emellett nem elhanyagolandó szempont, hogy a világos fajták fejlődése gyorsabb, így átteleltetésük biztonságosabb. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, jól viselik a telet, nagyméretű színes virágaik szinte egész télen mutatósak.

[av_gallery ids=’709,706,707,708′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’shop_thumbnail’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Megosztás

Tulajdonos

Relative Posts

Üzenetírás

Üzenetírás