Hírek

Több mint 1500 fával lett zöldebb Budapest idén tavasszal! 

Több mint 600 fasori és parkfával bővítettük a faállományunkat. Rengeteg helyszínen találkozhattatok idén zöld ruhás munkatársainkkal, akik a kisebb, néhány darabszámos ültetések mellett nagyobb volumenű fatelepítéseket is végeztek. Ilyen volt például a Hungária körúton és a Könyves Kálmán körúton, ahol Budapest fennállásának 150. évfordulójára kereken 150 db oszlopos szil (Ulmus ’Columella’) került az üres fahelyekre. Nagy számban ültettünk lepényfákat (Gleditsia triacanthos ’Skyline’) a Fiumei útra, a Kőbányai úton pedig hazai nemesítésű, gömb koronájú kőrisek (Fraxinus ornus ’Mecsek’) és fatermetű galagonyák (Crataegus sp.) zöldítk a fasort. A XII. kerületi Fodor utcában 58 db közönséges pagodafát (Styphnolobium japonicum) pótoltunk az üres fahelyekre, a Németvölgyi úton pedig 44 db korai juhar (Acer platanoides) került a földbe.

10 db 25 évnél idősebb fát ültettünk el a parkjainkban. Ehhez egy speciális idősfaátültető gépet használtunk, ami nem csak kiemeli a koros fát az eredeti helyéről, de el is szállítja és az előkészített ültetőgödörbe be is helyezi azt. A Népligetben, a Feneketlen-tónál, a Gesztenyéskertben és a Pünkösdfürdő parkban is találkozhattok ilyen fákkal, amelyeket Keresztúri úti telepünkön neveltünk fel, és ültettünk most ki végleges élőhelyükre.

Mintegy 900 db erdészeti facsemetével bővült a budapesti erdeink faállománya. 500 fa kezdheti meg a növekedést a Felsőrákosi-réteken, a Szépvölgyi-erdőben pedig a Jane Goodall Intézet támogatásával közel 400 fát ültettünk – egy gyertyáncsemete (Carpinus betulus) elültetésével a világhírű környezetvédő és főemlőskutató, Dr. Jane Goodall személyesen is hozzájárult Budapest zöldítéséhez.

Hamarosan itt a nyár, a faültetések most megpihennek, de ősszel ismét nekiállunk és tovább zöldítjük Budapestet!

Megosztás

Tulajdonos