Hírek

Új ruhában a Nehru parti évelőágy!

 

Bár az évelőágyak hosszú távon kevesebb törődéssel is beérik, néha rájuk fér némi frissítés a szokásos fenntartási munkákon kívül is. Így volt ez a Nehru parton lévő négy évelőággyal is, amelyek átalakítását a múlt héten végezték el munkatársaink. A felszíni talajcserét követően a kiöregedett évelők helyett új növényeket ültettek, azonban nem a teljes növényállományt cserélték. A jó állapotban lévő egyedeket meghagyták a helyükön, vagy átültették az ágy egy másik pontjára – például mexikói árvalányhajakat (Stipa tenuissima) vagy a még októberben is sárgán virító pompás kúpvirágok (Rudbeckia fulgida ’Goldsturm’) egy részét is. A felújított ágyakba közel 2400 tő új növény is került, amelyek megerősödésére még egy kicsit várni kell.

Most ősszel többek között az őszirózsák (Aster ageratoides ’Asran’) virágoznak, a téli időszakban pedig a díszfüvek díszítenek majd. Koratavasszal a hagymások – tulipánok, krókuszok – kezdik a sort, aztán tavasszal, nyáron például a közönséges cickafark (Achillea millefolium ’Terracotta’), a sárgalonc (Diervilla sessilifolia), a réti margitvirág (Leucanthemum vulgare ‘Maikonigin’) és a piros szálkanyak (Phuopsis stylosa ’Purpurglut’) ontja majd virágait.

Az évelőágy a friss ültetés után még nem mutatja igazi arcát, de amint a növények erőre kapnak és belakják új helyüket, figyeld meg, minden évszakra tartogat majd valami szépet!

FŐKERT

Megosztás

Tulajdonos