Hírek, kiemelt

Új vezérigazgató a FŐKERT élén – Bemutatkozás

Új vezérigazgató irányítja január 16-tól a FŐKERT NONPROFIT Zrt-t. Karácsony Gergely, Budapest Főpolgármestere, Zakar Andrást nevezte ki a Főváros első számú környezetvédelmi és kertészeti cégének élére.

Zakar András a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar okleveles kertészmérnök szakán végzett ökológiai gazdálkodás szakirányon. Kilenc éven át vezette saját cégét, ami parképítéssel, kertépítéssel, parkfenntartással és kertfenntartással foglalkozott. A vállalat önkormányzatok, cégek és magánszemélyek részére végzett feladatokat.

Zakar András a következő 5 évben egy 28 pontból álló programtervet szeretne megvalósítani. Ebből a legfőbb célkitűzése a fokozódó környezeti terhelésből, a klímaváltozásból és az ökológiai válságból adódó kihívások kezelése, valamint a meglévő zöldfelületek ápolása, gondozása, folyamatos megújítása, növelése.  A „Nagyerdő projekt” minél gyorsabb megkezdésével, a biodiverzitás növelése céljából ökológiai folyosók létrehozásával, diverz gyepek vetésével, közösségi kertek és erdőkertek telepítésével, a komposzttelep igen jelentős fejlesztésével és további számos környezettudatos lépéssel szándékozik a munkát megkezdeni. Feladatait a lakosság bevonásával kívánja elvégezni. Mint pályázatában is írta:

„A FŐKERT munkájának tükröznie kell, hogy a városvezetés elkötelezett a zöld, családbarát, jó életminőséget biztosító lakóhely megteremtése iránt. Célkitűzésem, hogy a FŐKERT egy mindenki által ismert, Budapestet a világ zöld városai közé emelő cég legyen.”

Megosztás

Tulajdonos