Hírek, kiemelt

Városszerte közel százezer tő árvácska kiültetését kezdi meg a FŐKERT

Az egynyári növények elvirágzását követően a FŐKERT Nonprofit Zrt. idén összesen több mint százezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével teszi színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit.

A FŐKERT munkatársai az egynyári növények eltávolítása után, valamint a virágágyak megfelelő előkészítését követően a kétnyári virágok kiültetését szeptember utolsó hetében kezdik meg.  Az őszi ültetésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítanak, így többek között a Margitszigeten, a Várnegyedben, a Duna korzón, a Szent Gellért téren, a Clark Ádám téren valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben ültetnek színpompás virágokat.

Az árvácska kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virága, nem csupán díszítő értéke miatt, hanem mert tavasszal márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől novemberig virágzik. Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztőtelepén állítja elő a FŐKERT Nonprofit Zrt..

Tavasszal többségében sötétebb színeket alkalmaznak, az őszi kiültetésnél azonban inkább a világító fehér, az élénksárga és a vibráló narancssárga színeket részesítik előnyben. A kiültetett árvácskák és díszkáposzták hűvös időben is nyílnak, jól viselik a telet, nagyméretű színes virágaik szinte egész télen mutatósak.

 

Megosztás

Tulajdonos