Örökzöld történetek

 Az „Örökzöld történetek” sorozat célja, hogy a FŐKERT Nonprofit Zrt. mai tevékenységét, fejlesztéseit, a fővárosi zöldterületek kezelésében betöltött szerepét közérthetően és látványosan mutassa be a nézőnek. Az epizódok mindegyike a FŐKERT szerteágazó tevékenységének egy-egy szeletét dolgozza fel, a tervezéstől kezdve a faápoláson, a természetvédelmi területek kezelésén át az innovatív fejlesztések bemutatásáig.

FŐKERT-Tedd meg MAgadért! Guinness Rekord a Városligetben

A páratlan Fővárosi illetve lakossági összefogásnak köszönhetően a Föld napi megmozdulás elérte célját, ezáltal nem csupán egy kellemes és hasznos napot töltöttünk együtt a Városligetben, hanem Magyarországon ÚJ Guinness -rekord született. A rekord felállítását 70 perc alatt 710 fő részvételével összesen 10 880 tő árvácska elültetésével sikerült elérni.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Tarlós István főpolgármester úrnak, hogy fővédnökségével és támogatásával szavatolta az önkéntes nap volumenét és ez által sikerességét.
Köszönetet mondunk Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrnak, Dr. György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes úrnak, hogy építő gondolataikkal, jelenlétükkel és tevékeny megmozdulásukkal emelték a rendezvény színvonalát.
S, valamint nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni Szarvas Ferenc úrnak, a BVK Holding Zrt. vezérigazgatójának, a többi közmű vállalat vezetőségének és munkatársaiknak, valamint minden támogatónknak az együttműködést és azt, hogy segítségükkel megmutathattuk, hogy a jó célnak közösség teremtő ereje van.

Tedd meg MAgadért! -- Guinness rekord a Gellérthegyen

A borongós idő ellenére nagyszámú résztvevőt vonzott a Fővárosi Önkormányzat a BVK Holding Zrt. és tagvállalatai, valamint a fővárosi közszolgáltató cégek által szervezett Föld Napi önkéntes program a Gellérthegyre április 26-án szombaton.

A programsorozat a megújult Kőcsikós játszótér átadásával kezdődött, melyet Tarlós István Főpolgármester Úr adott át a gyerekek számára, beszédében a család és a gyerekek társadalmi fontosságát hangsúlyozta. Szabó József, Társaságunk vezérigazgatója szintén köszöntötte a jelenlevőket és ünnepi beszédében kiemelte a környezettudatosságra való nevelés fontosságát, valamint a közösségi munka összetartó erejét.
Az önkéntes nap folytatásaként a regisztrált résztvevők segítségével 14000 tő egynyári virággal szépítettük meg a gellérthegyi ágyásokat.
A rossz idő ellenére több mint 400 fő működött közre a virágok elültetésében.

Tedd meg MAgadért! Családi nap.

Önkéntes virágültetés, és a megújult Kőcsikós játszótér átadó ünnepsége a Gellérthegyen.

15 ezer virág

Egész napos családi program keretében április 26-án átadták a felújított gellérthegyi Kőcsikós játszóteret. A Tedd Magadért! elnevezésű városszépítő akció során a szervezők tizenötezer egynyári virágot ültettek el. A megnyitón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester, a program fővédnöke.