Hírek, kiemelt

Virágágytervező pályázat

Egynyári pályázat terv 01

Hagyj nyomot! Tervezz virágágyat!

Virágágytervező pályázat 2016

Arany János Emlékév

Szereted a szép virágokat? Szeretnéd megmutatni a kreativitásod?
Szereted merészen összepárosítani a színeket, formákat?
Te kitalálod, mi megvalósítjuk!

Tervezd meg Te, hogy nézzen ki Budapest egyik virágágya 2017-ben!

 

Pályázati felhívás

Több éves hagyomány, hogy minden évben egy kiemelt fontosságú esemény, kulturális program, vagy épp a nemzetközi figyelem központjában lévő tudományos témához kapcsolódva készülnek a budapesti egynyári virágágyak kiültetési tervei. 2017-ben ünnepeljük Arany János születésének kétszázadik évfordulóját és emlékezünk meg a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakjáról.

Az emlékév jegyében a FŐKERT Nonprofit Zrt. virágágytervező pályázatot hirdet kicsiknek és nagyoknak. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a városi zöldfelületek fontosságára. „Miénk itt a tér!”, hiszen mi magunk vagyunk a haszonélvezői a csodálatos parkoknak, az oda kiültetett virágoknak és fáknak, mindezek a mi kikapcsolódásukat hivatottak szolgálni. Most lehetőség nyílik arra, hogy együtt alakíthassuk ezen terek megjelenését!

A pályázaton résztvevőknek – korosztályonkénti bontásban – lehetősége nyílik arra, hogy megtervezzenek olyan budapesti közterületeken lévő virágágyakat, melyeket 2017 tavaszán a FŐKERT Nonprofit Zrt. szakemberei megvalósítanak.

 

A pályázatban részt vevő kategóriák és helyszínek

1. kategória: 5 – 10 éves korosztály – Mikó utcai virágágy / a Vérmezőn, a Szitakötő Játszótér mellett (44,5 m2)

Alaprajz letöltése (pdf)        Alaprajz letöltése (jpg)

 

2. kategória: 11- 17 éves korosztály – a Boráros téren a Ferenc körút, Ráday utca és a Lónyay utca közti szakaszon (135 m2)

Alaprajz letöltése (pdf)       Alaprajz letöltése (jpg)

 

3. kategória: 18 éves kortól – Erzsébet híd budai hídfőjénél található középső virágágy (132 m2) 

Alaprajz letöltése (pdf)        Alaprajz letöltése (jpg)

 

A pályázat benyújtása

  1. Töltsd le a www.fokert.hu/viragagytervezo weboldalról a korosztályodnak megfelelő alaprajzot!

  2. A letöltött alaprajzot nyomtasd ki (lehetőség szerint A3-as méretű papírra) és már kezdődhet is a tervezés ceruzával, festékkel, temperával, ragasztással, bármivel! Ne felejtsd el, a jövő év témája: Arany János születésének 200. évfordulója. Az elkészült művet neveddel, címeddel, telefonszámoddal és e-mail címeddel ellátva „Arany János Emlékév” jeligével juttasd el postán vagy személyesen a FŐKERT Nonprofit Zrt. címére (1073 Budapest, Dob utca 90.), vagy e-mailben a marketing@fokert.hu címre.

  3. Természetesen annak sincs akadálya, hogy számítógéppel tervezz! Ebben az esetben kérünk, hogy minimum 200 dpi felbontásban, jpg formátumban küldd el pályázatodat a marketing@fokert.hu e-mail címre.

  4. Kérünk, hogy bármelyik lehetőséget is választod, vedd figyelembe a pályázati lapon elhelyezett, a tervezésre vonatkozó segédletet.

  5. A jövő év Arany János Emlékéve lesz, így azok a pályázatok részesülnek előnyben, melyek az adott témát jelenítik meg, a „ballada Shakespeare-jének” munkásságával kapcsolatos gondolatokat, érzéseket formálják meg.

  6. A pályázatok beérkezési határideje: 2016. október 10.

 

A beérkező pályázatok előszűrését szakmai zsűri végzi, a korosztályonkénti (kategóriánkénti) 3 legjobb pályamű közül a nyertest a FŐKERT Nonprofit Zrt. Facebook oldalán indított szavazás eredménye fogja eldönteni. A korosztályonkénti nyertes pályázatot 2017 tavaszán a FŐKERT Nonprofit Zrt. az adott helyszínen megvalósítja, kiállítja a tervező nevét és ajándékcsomaggal jutalmazza.
Eredményhirdetés

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016 novemberében kerül sor.

A díjazottakat legkésőbb 2016. október 31-ig értesítjük.

A legjobb pályaművek a pályázat lezárását követően megtekinthetők lesznek a FŐKERT honlapján (www.fokert.hu/viragagytervezo), valamint a FŐKERT Facebook oldalán (www.facebook.com/fokertbp).

 

Frissítés: lejárt az Egynyári Virágágytervező Pályázat beadási határideje, köszönjük a sok értékes beérkezett pályaművet! A szakmai zsűrizést követően a pályaművek hamarosan megtekinthetők lesznek facebook oldalunkon és honlapunkon is, amelyek korosztályonkénti nyerteseit a nagyközönség döntheti el szavazással.

 

Breaking news

Elindult a szavazás facebook oldalunkon!

 

A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója jogosult használni az alkotást a pályázathoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, újság, internetes felület, hírlevél, tv műsor, reklám, stb. keretében. Ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó a nevének feltüntetése mellett.

Megosztás

Tulajdonos