Hírek, Rendezvény

Virágos Magyarország 2017

A Virágos Magyarország verseny 1994 óta borítja virágba a fél országot: a legkisebb falvaktól a nagyvárosokig több száz település részvételével, így mindösszesen évente közel 3 millió embert mozgat meg, amelynek a FŐKERT Nonprofit Zrt. is részese. Társaságunk év mint év 3 kategória győztesét szokta díjazni fejenként 500 kétnyári növénnyel.

2017. április 10-én a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Szervező Bizottsága idén is meghirdette országos kezdeményezését. Az induló programra a Magyar Turisztika Ügynökség az Erzsébet téri #helloHungary installációnál virágosztással hívta fel a figyelmet.

A Virágos Magyarország verseny fődíja hazánk képviselete a 2017. évi Entente Florale Europe azaz az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében.

Az idei versenyen Kaposvár és Tihany képviseli Magyarországot. A megmérettetésre novembertől június végéig kertészek, tájépítészek, turisztikai szakemberek segítségével, önkormányzati munkatársak, civil szervezetek és a helyi lakosok összefogásával, egyesült erővel készül a két település.

Büszkék vagyunk rá, hogy Kaposvár és Tihany már a nemzetközi versenyre készül, Tahitótfalu pedig már ki is ültette a Társaságtól kapott árvácskákat.

Bízunk benne, hogy az idei év versenye is eredményes lesz.
Hajrá Kaposvár! Hajrá Tihany!

Megosztás

Tulajdonos