Rendezvény

“Tízezer új fát Budapestre!” faültetési program

“Tízezer új fát Budapestre!” címmel indul faültetési program a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából – jelentette be Tarlós István főpolgármester a Városligeti fasorban 2016. október 27-én, ahol elmondta azt is: cél, hogy 2019-ig 8 ezer üres fővárosi fahelyet ültessenek be.

A program ötletgazdája, Persányi Miklós, a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásaiért felelős kormánybiztosa, aki Hassay Zsófia, Terézváros polgármesterével, valamint Vatamány Zsolt, Erzsébetváros polgármesterével szintén részt vett az ünnepélyes faültetésen és sajtótájékoztatón. A kerületek és a Főváros példaértékű összefogása eredményeként teljes hosszában megújul a Városligeti fasor, ahová közel 170 db vadgesztenyefa kerül.

Idén – a korábbi évek őszi faültetéseinek számát jóval meghaladóan – 1 653 db fát ültet el a FŐKERT Nonprofit Zrt. Ezzel több mint 120 db faültetésre vonatkozó lakossági kérést teljesít és mintegy 145 helyszínen pótolja a főváros területén a hiányzó fákat. A mostani faültetések Budapest 20 kerületének 62 utcájában történnek, összesen 18 várostűrő fafaj alkalmazásával. A program teljesülésével egyben 1 127 jelenleg is üres fahely is beültetésre kerül.

Az őszi faültetési program keretén belül a FŐKERT 75 darab magas kőrist ültet a II. kerületi Hűvösvölgyi útra, több mint 50 darab juharfát a Hungária körút X. kerületi szakaszára és 70 darab facsemete kerül a XIV. kerületi Nagy Lajos király útjára is. A IV. kerületi Fóti útra 77 darab gömbakácot ültet ki a társaság, valamint összesen 50 darab gömbkőrist a Kőbányai út VIII. és X. kerületi szakaszára.

Mindezek mellett megújul a Gyömrői út és a Ferihegyi gyorsforgalmi út is, melyek 130 darab újonnan ültetett fával lesznek gazdagabbak.

A FŐKERT most ősszel az Andrássy út kiszáradt fáit is pótolja, 29 db magas kőris ültetésével.

További információk itt: https://www.fokert.hu/sajtokozlemenyek/

Megosztás

Tulajdonos