Tisztelt Budapesti Lakosság!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi helyzetben hozott intézkedésekre figyelemmel a Margitsziget és a Hajógyári-sziget a húsvéti hosszú hétvégére, péntektől hétfőig, reggel 8 óra és este 22 óra között lezárásra kerül.

Fontos, hogy ezen időszak alatt ne látogassák a parkokat a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, ezért kérjük az intézkedések betartását!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

FŐKERT Nonprofit Zrt.

 

Megosztás

Tisztelt Budapesti Lakosság!

Március 30-án újabb favizsgálatot végeztünk a Szentendrei úton található fákon, amely során megállapításra került – az előzőekben közölt 24 db mellett, amelyek kivágása a tavalyi felmérés alapján történt – újabb 5 fa kivágása. Egy évvel később láthatóvá vált, hogy ezek a fák is almafa rozsdástaplóval (Inonotus hispidus) súlyosan fertőzöttek, így baleseti kockázatuk jelentősen megnövekedett, ökológiai értékük pedig ezzel arányosan csökken. A munkálatokat a jövő hét folyamán fogják elvégezni munkatársaink.

A területen fokozott figyelmet kérünk a gyalogosan közlekedőktől! Megértésüket köszönjük!

Megosztás

Tisztelt Budapesti Lakosság!

Társaságunk szakemberei az I. kerület Tabán területén, a  Pásztor és Orvos lépcsők valamint a Naphegy és Gellérthegy utcák ölelésében található 2 db virágos kőris kezelése során megállapították, hogy az egyiket korábban villámcsapás érhette. Jelen állapotában balesetveszélyes, mivel lombfakadás után egy vihar könnyen szétszakíthatja, ezért a fa kivágása szükséges.

A fa törzse teljes hosszában hasadt, bekorhadt, terebélyes koronáját ifjítani, törzsét abroncsozni lehetett volna a rövid távú megtarthatósága érdekében, azonban a  fa ebben a formájában is balesetveszélyes maradt volna, mivel az előrehaladott koronaalap  és törzskorhadás jeleit mutatja. Enyhén húzó törzse, villás terhelt koronaalapja, magas koronája okán vázág lehasadás veszélyes a szomszédos Pásztor lépcső forgalmára, ezért annak mielőbbi eltávolítsa vált szükségessé. A fa kivágását munkatársaink a jövő hét folyamán fogják elvégezni, pótlására pedig ősszel fog sor kerülni.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Virágos kőris_Tabán_0001277KS

Megosztás

Tisztelt Érdeklődők!

Komposzttelepünk április 1-jén, 6-án, 8-án, 10-én és 13-án zárva tart. Ebben az időszakban nem tudunk sem zöldhulladékot fogadni, sem komposztot árusítani. Amennyiben szeretnének komposztot vásárolni, ezen a héten csütörtökön és pénteken, illetve a jövő héten kedden és csütörtökön megtehetik, utána április 14-től a megszokott nyitvatartással várjuk Önöket!

Megértésüket előre is köszönjük!

Megosztás

Tisztelt Budapesti Lakosok!

Lakossági visszajelzések alapján elvégeztünk egy szakmai felmérést a XII. kerület Ráth György utcájának fáiról. Ennek során megállapítottuk, hogy a fák az út, a járda, az épületek és a vezetékűrszelvény szempontjából valóban ápolási beavatkozásokat igényelnek, valamint a leromlott egészségi állapotú és balesetveszélyes fák eltávolítása is időszerűvé vált. A jövő hét folyamán gallyazást, ápoló metszést és visszavágást fogunk végezni több fán is az utcában és 7 db fa kerül majd kivágásra a Ráth György utca 13., 15., 17., 23., 24. és 58. házszám előtt.

A főként japánakácból (Styphnolobium japonicum) álló fasor egyedei egy nagyon keskeny utcában, nem szabvány méretű fahelyekben, sziklás, kavicsos talajszerkezetben helyezkednek el és fejlődnek, kitéve a parkolásból eredő sérüléseknek is. A beavatkozások a hosszútávú, biztonságos fenntarthatóság jegyében kerülnek megszervezésre.      

Kérjük a lakosságot a korlátozások betartására, valamint szíves türelmüket és elnézésüket kérjük a felmerülő kellemetlenségekért!

 

 

Megosztás

Tisztelt Lakosság!

 

Sajnos a körülöttünk élő fák nem mindig tudnak egészségesen növekedni, ezért a baleset és vagyonvédelem érdekében kivágásra kerülnek. Ennek eldöntése hosszú folyamat, amelyet szakemberek végeznek az elejétől a végéig.

A III. kerületben, a Szentendrei úton, a Mátyás király úttól egészen a Szent István utca feletti vasúti kereszteződésig tartó részén (a páratlan számú házak mellett) lévő fasor állapota felmérésre került és e szakmai bevizsgálást követően az a döntés született, hogy kivágásra kerülnek. Ennek munkálatait a holnapi napon (03.24-én) fogják elkezdeni kollégáink.

Az alábbiakban közzétesszük a fadiagnosztikai adatlapokat, amelyek tartalmazzák az egyes fák állapotáról készült szakvéleményt és döntést. A fasor pótlására ősszel fog sor kerülni.

Minden további ezzel kapcsolatos kérdésre örömmel válaszolunk az ügyfélszolgálatunk elérhetőségén: +36 80 277 275; ugyfelszolgalat@fokert.hu.

 

Üdvözlettel:

a Főkert munkatársai

Szentendrei út 321_03SZE111001

Szentendrei út 323_03SZE111002

Szentendrei út 329_03SZE111003

Szentendrei út 335B_03SZE111007

Szentendrei út 337_03SZE111010

Szentendrei út 339_03SZE111011

Szentendrei út 341_2_03SZE111015

Szentendrei út 341_03SZE111013

Szentendrei út 343_03SZE111016

Szentendrei út 345_03SZE111019

Szentendrei út 347_2_03SZE111021

Szentendrei út 347_03SZE111020

Szentendrei út 359_03SZE111025

Szentendrei út 365_03SZE111033

Szentendrei út 367_03SZE111035

Szentendrei út 369_03SZE111036

Szentendrei út 375_2_03SZE111042

Szentendrei út 375_03SZE111041

Szentendrei út 375_3_03SZE111044

Szentendrei út 375_4_03SZE111045

Szentendrei út 393_03SZE121003

Szentendrei út 397_03SZE121007

Szentendrei út 399_2_03SZE121011

Szentendrei út 399_03SZE121009

Megosztás

Egészségünk védelme érdekében és a Főváros vezetésével együttműködve, az általunk fenntartott játszótereket és fitneszparkokat járványügyi okok miatt átmenetileg lezártuk!

(https://budapest.hu/Lapok/2020/gyermeketkeztetes-jatszoter-bezaras-nyari-menetrend-a-bkv-nal.aspx)

Erről tájékoztató táblákat helyeztünk ki az érintett játszótereken, fitneszparkokon.

Kérjük, hogy a meghozott döntést tartsák tiszteletben és ne használják ezeket a tereket!

Bízunk benne, hogy mihamarabb újra megnyithatjuk a kapuikat a látogatók és használók előtt!

Megértésükre és együttműködésükre számítunk!

Köszönettel: FŐKERT munkatársai

 

Kerület

FŐKERT Nonprofit Zrt. fenntartásában lévő játszóterek és fitneszparkok

I.

EURÓPA LIGET

I.

HORVÁTH KERT

I.

MIKÓ UTCA

I.

VÉRMEZŐ – FITNESS

III.

HAJÓGYÁRI SZIGET – FITNESS

III.

HAJÓGYÁRI SZIGET – KICSIK

III.

HAJÓGYÁRI SZIGET – NAGYOK

III.

HAJÓGYÁRI SZIGET – ÚJ FITNESS ÉS SPORTTÉR

III.

KOSSTHL LAJOS ÜDÜLŐPART-MULATÓ

III.

KOSSUTH-SZÁLLODA

IX.

NEHRU

IX.

NEHRU – FITNESS

IX.

NEHRU – SPORT

V.

FŐVÁM TÉR

V.

HILD TÉR

V.

SZABADSÁGTÉR

VIII.

MÚZEUMKERT

VIII.

II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉR

VIII.

RÁKOCZI TÉR

X.

NÉPLIGET – FITNESS

X.

NÉPLIGET – FTC

X.

NÉPLIGET – FTC2

X.

NÉPLIGET – LENGYEL

X.

NÉPLIGET – TÖLGYFATÉR

XI.

FENEKETLEN-TÓ

XI.

FÜGGETLENSÉGI PARK

XI.

GELLÉRTHEGY – DÉL ÉS CSÚSZDÁS

XI.

GELLÉRTHEGY – JUBILEUMI PARK

XI.

GELLÉRTHEGY – KŐCSIKÓS

XI.

GELLÉRTHEGY – ÚJ FITNESS ÉS SPORTTÉR

XI.

TABÁN

XII.

GESZTENYÉSKERT

XII.

VÁROSMAJOR

XII.

VÁROSMAJOR – FITNESS

XIII.

CARL LUTZ RAKPART

XIII.

MARGITSZIGET – FITNESS

XIII.

MARGITSZIGET – GYEREKJÁTSZÓ

XIII.

MARGITSZIGET – ÖKO

XIII.

MARGITSZIGET – PÓLÓ

XIII.

MARGITSZIGET – PÓLÓ – FITNESS

XIII.

SZENT ISTVÁN PARK

XIII.

SZENT ISTVÁN PARK – ÓRAPARCELLA

XIII.

TAHI ÚT

XIV.

ILOSVAI

XIV.

VÁROSLIGET – NAGY

XIV.

VÁROSLIGET – POP UP

XIV.

VÁROSLIGET – VAKOK

XIV.

VÁROSLIGET – GÖRDESZKÁS

XIV.

VÁROSLIGET – SZÉCHENYI

XXII.

KASTÉLYPARK

            

Megosztás

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a főváros vezetésével együttműködve az alábbi intézkedéseket hozta a koronavírus terjedésének megakadályozása céljából.

 

  • A vészhelyzet időszaka alatt csak és kizárólag az alapfeladatok ellátására és értékmentésre koncentrálunk, amelynek értelmében csökkentett dolgozói létszámmal továbbra is ellátjuk a kötelező szemétszedési közfeladatot, a locsolási feladatokat és a parkszervízzel kapcsolatos teendőket.
  • Termesztőtelepünkön (1106 Budapest, Keresztúri út 130.) a munkavégzés folyamatos marad.
  • Társaságunk Komposzttelepe (1106 Budapest, Keresztúri út 130.) ezen a héten zavartalanul működik a normál a nyitva tartás szerint: H-CS: 7:00-15:20 (behajtás 15:00 óráig) P: 7:00-12:30 (behajtás 12.00 óráig). Ezen időszak alatt rakodógépes kiszolgálás nem lesz elérhető, így komposzt elszállítás esetén rakodást nem tudunk biztosítani.
  • Az általunk fenntartott illemhelyeket erre az időszakra bezárjuk.
  • A közeljövőben megrendezésre kerülő összes kültéri és beltéri rendezvényünket elhalasztjuk, továbbá a hozzánk beérkező faültetéssel és egyéb önkéntes munkálatokkal történő megkeresések időpontjának áthelyezését kérjük.
  • Dob utcai székházunkban dolgozó munkatársaink távmunkában végzik feladataikat, emellett az egyes területeken külön ügyeletet látnak el.
  • A vészhelyzet időszaka alatt, az általunk fenntartott játszótereket a gyermekeink védelme és a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében lezártuk. Erről tájékoztató táblákat is elhelyezünk az érintett játszótereken.
  • Esetleges kérdéseikkel, bejelentéseikkel továbbra is fordulhatnak Ügyfélszolgálatunkhoz a +36 80 277 275 ingyenesen hívható Zöldszámon H-Cs: 07:30-16:00 P: 07:30-12:00 közötti időpontokban vagy elektronikus úton az ugyfelszolgalat@fokert.hu email címen.

 

Társaságunk a fent felsorolt intézkedésekkel kíván hozzájárulni a koronavírus terjedésének megakadályozásához. A jelenlegi egészségügyi helyzet mindannyiunktól fokozott óvatosságot és fegyelmezettséget kíván, ezért türelmüket és megértésüket kérjük!

 

 

Megosztás

Múlt héten, több helyen is megkezdődtek az árvácska ültetések. A frissen ültetett virágok megcsodálhatóak többek között a II. János Pál pápa téren, Bem dombon, Kosztolányi Dezső téren, Margit híd budai hídfőnél, Margitszigeten.

A virágültetések és évelő visszavágások mellett, sajnos akadt egy előre nem várt munkálat is: a képen látható Széll Kálmán téri padka megrongálásra került.

Ennek okán szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy óvják a parkokat és a zöldterületeket, mert közös érdekünk, hogy egy szép és tiszta városban lakjunk.

Köszönjük!

 

Megosztás

A tavaszt egyre türelmetlenebbül vártuk, hiszen márciusban nyílnak a tavaszi tőzikék enyhén illatos, kis fehér harang alakú virágaikkal, a fürtös gyöngyikék, a hóvirágok és üde zöld ruhát ölt magára a táj. Városszerte éled a természet, rügyet bontanak a fák és a bokrok, kidugják fejüket a hagymás növények. Egyre többet süt a nap és a kikelet érkeztével indul a tavaszi kertészeti szezon a FŐKERT-nél is. Most jönnek csak az igazán színpompás, illatos hónapok!

Az elmúlt héten munkatársaink az évelők metszésével, a virágágyak, növények rendbetételével és gyomlálásával foglalkoztak. A tavaszi kétnyári ültetéseket Kollégáink már megkezdték a Fővárosban, hogy március idusára ezer színben várják a parklátogatókat.

A legjobb, ha a varázslatos tavaszi időt kihasználva sétálva fedezzük fel a gyönyörű részleteket, így aki a héten a budapesti parkok valamelyikébe látogat, kis szerencsével már csodálhatja is az újonnan ültetett árvácskákat.

Megosztás