Immár 27. alkalommal tartotta meg a FŐKERT a hagyományos, év végi Szakmai Konferenciáját.
A SZIE Budai Campusának dísztermében növényvédelmi-, faápolási-, zöldfelület-kezelési előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, valamint a FŐKERT legújabb projektjeivel és eredményeivel ismerkedhettek meg.
A bemutató előadások mellett interaktív workshopokon is részt vehettek Vendégeink.
Bálint Gyuri bácsinak pedig külön köszönet a részvételért, és ezúton is további jó egészséget kívánunk!

Az előadások letölthetőek:

 • Innovációk a FŐKERT-nél
 • Új kártevők várható megjelenése közterületeinken
 • Beépített rendszerek a gyökérzóna védelmére, a gyökércellák bemutatása
 • A növényi szaporítóanyagokat, ültetésre szánt növényeket kísérő növényútlevél
 • Díszfák és díszcserjék ültetése települések közterületein
 • Fák védelme építési területeken
 • NÉBIH – A kiemelten fontos zárlati károsítók
 • Feneketlen tavi rehabilitáció
 • Csepel Csillagtelep – egy park születése
 • Újonnan védett és védelemre érdemes természeti értékek a fővárosban
 • MEZŐ – Biodiverz park a Margitszigeten

Megosztás

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2015-óta évente rendezi meg a Startupok Éjszakáját, amely a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvény Budapesten. Idén (2019. november 28.) mi is csatlakoztunk a kiállítók népes táborához a BudapestGreen és a zöldkataszteres applikációnkkal.

Továbbá Szabó József vezérigazgató több “Green” kategóriás startupot is díjazott, akiknek szeretnénk innen is gratulálni!

Megosztás

Társaságunk EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatának november 12-i megerősítését követően, a tegnapi napon befejeződött az ISO és OSHAS minősítéseink felülvizsgálata is.

Az ISO 9001 (minőségirányítási rendszer), ISO 14001 (környezetirányítási rendszer), OSHAS 18001 (munkavédelmi irányítási rendszer) ellenőrző auditját és az ISO 50001 (energetikai irányítási rendszer) megújító auditját a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft. végezte.

A felügyeleti auditok és a minősítés sikeresen megtörténtek, amelyen Társaságunk eredményesen megfelelt. Ennek során az VIII.-IX. kerületi, a Népligeti, valamint a X. kerület, Keresztúri út 130. szám alatti telephelyünkön a Fasori Üzemegységet, Termesztőtelepet és a Komposzttelepet ellenőrizték.

Megosztás

A Szebb Vidékért Nonprofit Kft. – Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Nők Világa Nonprofit Kft, Csak a Nőknek Magazin, Biokontroll, Biokultúra Szövetség idén ismét megszervezi a BIO Mikulás jótékonysági rendezvényét, amely december 6-7-én kerül megrendezésre a Mezőgazdasági Múzeumban.

A rendezvény célja, hogy a gyermekeknek valódi élményt nyújtsunk, valamint játékos formában tanítsuk meg őket az egészséges életmódra, az egészséges ételek jó ízének a felismerésére, valamint a környezet ismeretére, környezetvédelemre.

Hogyan is tesszük mindezt? A gyerekek egy útlevél segítségével végig járják a 25 állomásunkat, kalandos formában tesznek szert ismeretekre, kipróbálják a valódi ízeket. Ha teljesítették az összes feladatot, egészséges ajándékcsomaggal gazdagodnak.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon Mikulással is találkoznak? Ha a gyerekek ügyesek, akkor még az is lehet, hogy a Mikulás is ellátogat!

Regisztráció: www.biomikulas.hu

Megosztás

2019. november 12. napján megtörtént Társaságunk EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatának felülvizsgálata, ennek során többek között a vezetőségi átvizsgálás, belső auditok tervezése és végrehajtása, a tavalyi audit intézkedéseinek a visszaellenőrzése, a Környezetvédelmi Nyilatkozat tartalmának ellenőrzése, a környezeti teljesítmény értékelése, valamint a X. kerület, Keresztúri út 130. sz. alatti telephelyünk és a VIII-IX. kerületi Üzemegységeink helyszíni ellenőrzése megtörtént.

A felülvizsgálatot az ÉMI-TÜV SÜD Kft. képviseletében Békés Tamás auditor végezte, EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatunkat hitelesítette.

Megosztás

Környezettudatos Adventi koszorúkészítés – a hulladék, a szemét is érték!

Az Advent Budapesten téli fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Nonprofit Zrt. az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is meghirdeti a
Környezettudatos Karácsony elnevezésű programot.
A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a gyerekek környezettudatosan készüljenek a Karácsonyra, és megtanulják:
nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el.

FELHÍVÁS

  Részletes versenykiírás és információ: www.fokert.hu/kornyezettudatoskaracsony2019/

Continue reading Környezettudatos Adventi koszorúkészítés

Megosztás

2019. november 5. és 7. között, Budapesten folytatódik a tavaly novemberben elkezdődött URBforDAN transznacionális program – immáron az 5. találkozóval. Budapest Főváros Önkormányzata és a FŐKERT Nonprofit Zrt. partnerként vesz részt a projektben, ami az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg és célja a városi erdők hosszú távú fenntartható kezelésének biztosítása. A résztvevő hét Dunamenti város mindegyike mintaprojekteket valósít meg a saját területén. Budapest fókuszterülete a II. kerületben, a Szépvölgyi út végén található.

A partnertalálkozó során a projektben résztvevő városok képviselői megvitatják az aktuális teendőket és a következő lépéseket, valamint egy közös bejárás keretében felkeresik a budapesti mintaterületet.

A projekt következő lépéseként workshop keretében a partnervárosok közösen határozzák meg a komplex kezelési tervhez szükséges további teendőket.

További információ a

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/urbfordan linken érhető el.

 

Megosztás

A nyarat idéző időjárás miatt meghosszabbítjuk a Margitszigeti Szökőkút üzemidejét. A hagyományosan a nyári időszámítás végével záródó program idén jövő vasárnap, november 3-án látható-hallható utoljára. Ezután Társaságunk megkezdi a Szökőkút téliesítését. Munkatársaink víztelenítik a 154 fúvókát, megtisztítják a medencéket, és áramtalanítják a berendezéseket.

Az alábbi képekkel arra buzdítjuk Önöket, hogy töltsenek minél több időt a szabadban. Látogassanak ki az őszi színekben pompázó Margitszigetre, és élvezzék az utolsó napsugarakat!

Megosztás

Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, meglátogatta Társaságunk Rákoskeresztúri telephelyét.
Itt készül évről évre az a közel 250 ezer egynyári virág, 100 ezer árvácska és több 10 ezer évelő, amik díszítik az év 12 hónapjában Budapest kiemelt közterületeit.
Megtekintettük a komposzttelepet is, ahol a zöldhulladékból a növények számára elengedhetetlen tápanyagot állítjuk elő.

Megosztás

2019. szeptember 26-29. között került megrendezésre az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár), Magyarország egyik legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye.

A kiállításon került sor az Év Dísznövény Kertésze díj átadására is, melyet idén kertészeti telephelyünk vezetője, Kiss Tímea nyert el.
A díjat minden éveben kertész kollégák, és a szakma szavazatai alapján ítéli oda a Magyar Díszkertészek Szövetsége.

Ezúton is gratulálunk Tímeának, és további sikeres munkát kívánunk!

 

Megosztás