Új vezérigazgató irányítja január 16-tól a FŐKERT NONPROFIT Zrt-t. Karácsony Gergely, Budapest Főpolgármestere, Zakar Andrást nevezte ki a Főváros első számú környezetvédelmi és kertészeti cégének élére.

Zakar András a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar okleveles kertészmérnök szakán végzett ökológiai gazdálkodás szakirányon. Kilenc éven át vezette saját cégét, ami parképítéssel, kertépítéssel, parkfenntartással és kertfenntartással foglalkozott. A vállalat önkormányzatok, cégek és magánszemélyek részére végzett feladatokat.

Zakar András a következő 5 évben egy 28 pontból álló programtervet szeretne megvalósítani. Ebből a legfőbb célkitűzése a fokozódó környezeti terhelésből, a klímaváltozásból és az ökológiai válságból adódó kihívások kezelése, valamint a meglévő zöldfelületek ápolása, gondozása, folyamatos megújítása, növelése.  A „Nagyerdő projekt” minél gyorsabb megkezdésével, a biodiverzitás növelése céljából ökológiai folyosók létrehozásával, diverz gyepek vetésével, közösségi kertek és erdőkertek telepítésével, a komposzttelep igen jelentős fejlesztésével és további számos környezettudatos lépéssel szándékozik a munkát megkezdeni. Feladatait a lakosság bevonásával kívánja elvégezni. Mint pályázatában is írta:

„A FŐKERT munkájának tükröznie kell, hogy a városvezetés elkötelezett a zöld, családbarát, jó életminőséget biztosító lakóhely megteremtése iránt. Célkitűzésem, hogy a FŐKERT egy mindenki által ismert, Budapestet a világ zöld városai közé emelő cég legyen.”

Megosztás

2020. január 16-tól Zakar András a FŐKERT új vezérigazgatója. A szakember nyílt pályázaton nyerte el megbízatását.


„Mivel az elkövetkezendő évek egyik legfontosabb programpontja a zöldfelületek növelése lesz a városban, az új vezetésű FŐKERT-nek stratégiai szerepe lesz a város átalakításában. Zakar András vezérigazgató és Bardóczi Sándor főkertész máris neki tud állni egy zöldebb, élhetőbb Budapest megteremtésének” – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Forrás: budapest.hu

Megosztás

Amíg a természet téli álmát alussza, Kollégáink az elmúlt héten is folytatták a városszerte lehullott levelek összegyűjtését, és a parkok, közösségi terek megtisztítását.

 

Megosztás

Tisztelt XII. kerületi Lakosok!

2020. január 13-a és január 17-e között teljes körű faápolási munkálatokat végzünk a XII. kerületi Tartsay Vilmos utcában. A munkák idejére forgalomtechnikai tervvel és a kerület hozzájárulásával is rendelkezünk.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Tartsay Vilmos utcai fák favizsgálati jegyzőkönyvei

Megosztás

Társaságunk 2019. december 12-én tartotta évzáró állománygyűlését, amelyen Szabó József vezérigazgató tartott évértékelő, összefoglaló beszédet. Az állománygyűlés keretein belül kerültek kiosztásra a munkaterületükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó Kollégák díjai is:

LEGJOBB SZAKMUNKÁS: Danku József
LEGJOBB BETANÍTOTT MUNKÁS: Szabó Dénes Károlyné
LEGJOBB SEGÉDMUNKÁS: Varga Gábor
LEGJOBB GÉPKEZELŐ, GÉPJAVÍTÓ: Vitéz János
LEGJOBB DÍSZNÖVÉNYTERMESZTŐ: Ágoston Csilla
LEGJOBB NÖVÉNYVÉDELMI SZAKEMBER: Csécsi János
LEGJOBB KARBANTARTÓ: Nagy Szabolcs
LEGJOBB FAÁPOLÓ SZAKEMBER: Katona Mihály
LEGJOBB ADMINISZTRÁTOROK: Hartmann Judit, Filepné Berki Zsanett
VEZÉRIGAZGATÓI KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLTEK: Szőke Gábor, Somodi Sándor;
25 éves munkaviszonya alkalmából maradandó értékű tárgyjutalomban részesült: Rudolf Norbert Attila;
50 éves munkaviszonya alkalmából maradandó értékű tárgyjutalomban részesült: Homoki Gergely

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Fotók: Szabó Zoltán (Zoltan Szabo Photography)

Megosztás

Immár 27. alkalommal tartotta meg a FŐKERT a hagyományos, év végi Szakmai Konferenciáját.
A SZIE Budai Campusának dísztermében növényvédelmi-, faápolási-, zöldfelület-kezelési előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, valamint a FŐKERT legújabb projektjeivel és eredményeivel ismerkedhettek meg.
A bemutató előadások mellett interaktív workshopokon is részt vehettek Vendégeink.
Bálint Gyuri bácsinak pedig külön köszönet a részvételért, és ezúton is további jó egészséget kívánunk!

Az előadások letölthetőek:

Megosztás

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2015-óta évente rendezi meg a Startupok Éjszakáját, amely a főváros által támogatott legnagyobb startup rendezvény Budapesten. Idén (2019. november 28.) mi is csatlakoztunk a kiállítók népes táborához a BudapestGreen és a zöldkataszteres applikációnkkal.

Továbbá Szabó József vezérigazgató több “Green” kategóriás startupot is díjazott, akiknek szeretnénk innen is gratulálni!

Megosztás

Társaságunk EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatának november 12-i megerősítését követően, a tegnapi napon befejeződött az ISO és OSHAS minősítéseink felülvizsgálata is.

Az ISO 9001 (minőségirányítási rendszer), ISO 14001 (környezetirányítási rendszer), OSHAS 18001 (munkavédelmi irányítási rendszer) ellenőrző auditját és az ISO 50001 (energetikai irányítási rendszer) megújító auditját a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft. végezte.

A felügyeleti auditok és a minősítés sikeresen megtörténtek, amelyen Társaságunk eredményesen megfelelt. Ennek során az VIII.-IX. kerületi, a Népligeti, valamint a X. kerület, Keresztúri út 130. szám alatti telephelyünkön a Fasori Üzemegységet, Termesztőtelepet és a Komposzttelepet ellenőrizték.

Megosztás

A Szebb Vidékért Nonprofit Kft. – Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, Nők Világa Nonprofit Kft, Csak a Nőknek Magazin, Biokontroll, Biokultúra Szövetség idén ismét megszervezi a BIO Mikulás jótékonysági rendezvényét, amely december 6-7-én kerül megrendezésre a Mezőgazdasági Múzeumban.

A rendezvény célja, hogy a gyermekeknek valódi élményt nyújtsunk, valamint játékos formában tanítsuk meg őket az egészséges életmódra, az egészséges ételek jó ízének a felismerésére, valamint a környezet ismeretére, környezetvédelemre.

Hogyan is tesszük mindezt? A gyerekek egy útlevél segítségével végig járják a 25 állomásunkat, kalandos formában tesznek szert ismeretekre, kipróbálják a valódi ízeket. Ha teljesítették az összes feladatot, egészséges ajándékcsomaggal gazdagodnak.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon Mikulással is találkoznak? Ha a gyerekek ügyesek, akkor még az is lehet, hogy a Mikulás is ellátogat!

Regisztráció: www.biomikulas.hu

Megosztás