Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, meglátogatta Társaságunk Rákoskeresztúri telephelyét.
Itt készül évről évre az a közel 250 ezer egynyári virág, 100 ezer árvácska és több 10 ezer évelő, amik díszítik az év 12 hónapjában Budapest kiemelt közterületeit.
Megtekintettük a komposzttelepet is, ahol a zöldhulladékból a növények számára elengedhetetlen tápanyagot állítjuk elő.

Megosztás

2019. szeptember 26-29. között került megrendezésre az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár), Magyarország egyik legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye.

A kiállításon került sor az Év Dísznövény Kertésze díj átadására is, melyet idén kertészeti telephelyünk vezetője, Kiss Tímea nyert el.
A díjat minden éveben kertész kollégák, és a szakma szavazatai alapján ítéli oda a Magyar Díszkertészek Szövetsége.

Ezúton is gratulálunk Tímeának, és további sikeres munkát kívánunk!

 

Megosztás

Idén is részt vettünk az Autómentes napon, az Andrássy úton. 😊
A különböző FŐKERTes aktivitások mellett a legnagyobb sikert a kèt cèlgèpünk aratta.
A kosaras munkagèppel lehetőségük volt a látogatóknak – megfelelő védőfelszerelésben – 30 méter magasságba emelkedni, ahonnan el lehetett látni a Citadellától egészen a Hősök teréig.
Remèljük mindenki nagyon jól érezte magát, és jövőre ismét találkozunk!

A képeket készítette: Szabó Zoltán

 

Megosztás

Tarlós István kezdeményezésére 2016. októberében indult a ‘10.000 új fát Budapestre’ program. 3 év elteltével, és 9.999 fa telepítése után Főpolgármester úr ma elültette a 10.000-ik fát a Margitszigeten. Az esemény nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott, melyen beszédet mondott, Tarlós István főpolgármester mellett, Nagy István agrárminiszter is.

Megosztás

Mai napon Társaságunk befejezte az augusztus 20-i Nemzeti Ünnep szabadtéri helyszíneinek felkészítését a közelgő rendezvényekre.
Boldog születésnapot Magyarország!

Megosztás

Idén is nagy sikert aratott Társaságunk a Sziget fesztiválon!

2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, így mi is sportos aktivitásokkal készültünk: volt kosárlabda, asztalitenisz, tollaslabda, hulahopp és ugrálókötél.
Rengetegen játszottak velünk, szinte kézről kézre adták a sporteszközöket a szigetlakók.
Mi is nagyon jól éreztük magunkat, jövőre újra találkozunk!

Megosztás

Július 25-én immár 43. alkalommal rendeztük meg hagyományos szakmai rendezvényünket, az Egynyári Virágbemutatót, melyhez idén a Margiszigeti Virágoskert nyújtotta a színpompás környezetet.
A Budapest szerte elhelyezkedő virágágyak megtervezése, a virágágyak előkészítése, a növények termesztése, kiültetése és fenntartása minden évben kiemelt feladatunk, hiszen a tavasszal kiültetésre kerülő virágok késő nyárig, kora őszig Budapest ékességei. Idén 78 helyszínen, több mint 190 fajtából 240.000 darab egynyári növényt ültetettünk, amelynek közel 20%-a magyar fajtákból került ki, s melyeket saját Termesztőtelepünkön állítottunk elő. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten és a Gellérthegyen találhatóak, a legnagyobb számban használt egynyári növények a begónia (46 ezer), a pistikék (44 ezer), a verbéna és a zsálya (14 ezer), valamint a bársonyvirág (13 ezer), a kúpvirág (11 ezer) és a kakastaréj (10 ezer).
A több évtizedes hagyománnyal bíró szakmai rendezvény minden évben lehetőséget teremt, hogy a szakma képviselői megvitassák az elmúlt időszak kihívásait, tapasztalatait a városi zöldfelületek kezelésében, valamint az egynyári növények termesztésében és fenntartásában.

 

Fotók: Szabó Zoltán

Megosztás

Szeretettel várjuk az Érdeklődőket az 5. Faápoló Magyar Bajnokságra július 27-28-án, a Margitszigeten!

Szurkoljunk együtt!

 

Megosztás

2019.július 15-én a reggeli sajtótájékoztató megtartását követően megkezdtük az előkészületeket az Andrássy úti fasor-rekonstrukciós munkálatokhoz.
2019. július 15-19. között az Andrássy úti fasor Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon közötti szakaszán 8 balesetveszélyes, beteg fa helyére, továbbá 7 üres fahelyre egészséges, új fát ültet Társaságunk.

A munkálatokra azért kerül sor a nyári melegben, mert az ostorfa növekedésére jellemző, hogy a tavaszi, kora nyári időszakban erőteljes hajtásnövekedést mutat és a vegetációs időszak kezdetén elvégzett metszések azt csak még inkább felerősítenék, ezért ennél a fafajnál célszerű a nyári időszak mérsékelt növekedési ciklusában elvégezni a metszéseket. Továbbá az Andrássy út kiemeltsége miatt a nyári szabadságolások ideje alatti forgalom csökkenés időszakában történő munkavégzés kevésbé bénítja meg mind a jármű- mind a gyalogosközlekedést.
A beültetésre kerülő Celtis australis konténeres nevelésű, nyári ültetésre előkészített növényanyag, kiváló szárazság- és várostűrő fa.

További részletes információért látogassanak el a https://www.fokert.hu/andrassyut/ oldalra.

Köszönjük a kisfilmet a BudapestVIDEO-nak.

A munkálatok idejére türelmüket és megértésüket kérjük!

Megosztás