2021. Április 23-ig elvégezzük a XI. kerület, Feneketlen-tavi parkban található cseresznyefa (Prunus cerasus) kivágását, mivel rossz állapota miatt balesetveszélyt jelent az ott lakók, közlekedők számára.

A fadiagnosztikai adatlap innen letölthető.

Az általunk kivágott fákat minden esetben új, egészséges egyedekkel pótoljuk a tavaszi vagy az őszi ültetési időszakban.

Kérjük a munkálat ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a helyszínen!

FŐKERT

Megosztás

 

2021. március 16-19. között a Szent István parkban három, rossz egészségi állapotú fa kivágását végezzük el, hogy az ottlakók, közlekedők biztonságát óvjuk.

A három fa – egy közönséges pagodafa, egy kis levelű hárs és egy ezüstlevelű hárs –  favizsgálati eredményeit tartalmazó fadiagnosztikai adatlapok innen letölthetők.

Az általunk kivágott fákat minden esetben új, egészséges egyedekkel pótoljuk a tavaszi vagy az őszi ültetési időszakban.

Kérjük, a munkálatok ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a jelzett helyszínen!

FŐKERT

Megosztás

 

Hamarosan kezdődnek a parkfejlesztéssel kapcsolatos munkálatok a Pünkösdfürdő utcától közvetlenül északra, a Kossuth Lajos üdülőpart és a töltés közötti rézsűterületen.

FAÁPOLÁS ÉS FAKIVÁGÁS: 2021. március 8-15. között a tervezési területen álló 76 faegyed ápolási munkáit végzi a FŐKERT.

Ezeknek a fáknak a nagy része rossz egészségi állapotú, idős fa, közel felük azonban körültekintő gallyazással vagy ifjító metszéssel megmenthető. Ez ijesztően nézhet ki, ám eredménye hosszútávon egy egészségesebb, életerős faegyed. A menthetetlen állapotú vagy torz fákat kénytelenek vagyunk kivágni, mert gyökérzetük, törzsük vagy koronájuk oly mértékben sérült, korhadt vagy elhalt, hogy komoly kockázatot jelentenek a környezetükre: egy hirtelen széllökés vagy egy vihar könnyen letörheti az ágaikat, vagy kidöntheti az egész fát. A fakivágást minden esetben alaposan mérlegeljük, megelőző favizsgálatokat és zoológiai felmérést végzünk, és csak abban az esetben vágunk ki fát, ha azt az eredmények egybehangzóan igazolják. A kivágandó fákon külön tájékoztatás is elhelyezünk. A beruházás keretében kb. tízszeres mennyiségű új fát ültetünk el a területen.

A favizsgálati jegyzőkönyvek és a zoológiai felmérések eredményei az alábbi linkekre kattintva tekinthetők meg:
Pünkösdfürdő Park – Favizsgálati jegyzőkönyvek
Pünkösdfürdő Park – Zoológiai felmérés jegyzőkönyve

 

MILYEN LESZ AZ ÚJ PÜNKÖSDFÜRDŐ PARK?

Ha röviden válaszolunk: egy ökologikus, városszéli pihenőpark. S hogy ez mit jelent? Egy modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel létrejött fenntartható zöldfelületet, ahol egyaránt lehetőség nyílik pihenni, játszani, sportolni, rácsodálkozni a természet értékeire és szépségére, andalogni, üldögélni, összejönni, piknikezni… Egy olyan parkot, ami éppúgy az élővilágé, mint az embereké. Egy olyan parkot, ahol egyszerűen jó lenni.

A területet eltérő karakterű, többféle élőhelyet bemutató részekre osztottuk. E zónák más-más funkcióval rendelkeznek, így azok jobban elkülönülnek a park használóinak igényei szerint. Így például a családi sütögetés közben nem kell a sportpályák zaját hallgatni, vagy a kerékpárosoknak nem kell az útszegélyhez láncolni a bringát, hiszen külön pihenőpontot kapnak. Kutyák és gazdik saját agility pályán hódolhatnak a sportoknak.

A pihenőpark minden részét összefűzi egy kanyargó sétaút, egy interaktív tanösvény, valamint az a törekvésünk, hogy az ide látogató családok értékesen töltsék el szabadidejüket, a lehető legtermészetesebb környezetben.

 

Pünkösdfürdői park fejlesztése
Tervezett befejezés: 2021. október 31.
Beruházó: Budapest Főváros Önkormányzata
Tervező: FŐKERT Nonprofit Zrt. / Szalkai Adrienne okl. táj- és kertépítészmérnök, vezető tervező K1-01/5110
Építtető: FŐKERT Nonprofit Zrt.
Felelős műszaki vezető: Biró Borbála zöldfelület-fejlesztési főosztályvezető 06/20 582 6787
Műszaki ellenőr: Enviroduna Kft. / Csapodi Kristóf 06/1 328 0298

Megosztás

 

A gallyazási munkálatok mellett folyamatosan elvégezzük azoknak a fáknak az eltávolítását is, amelyek olyan rossz állapotban vannak, hogy balesetveszélyt jelentenek az ott lakók, közlekedők számára, vagy már csak rövid időre tehetők biztonságosabbá.

2021. március 30- ig a XI. kerület Feneketlen-tavi parkban, a III. kerületi Zaránd utcában, a XXI. kerületi Csőgyár utcában, a X. kerületi Bihari utcában, a XII. kerületi Gesztenyés kertben és a Margitszigeten tervezünk egy-egy fa eltávolítást.

A fadiagnosztikai adatlapok innen letölthetők.

Korábbi tájékoztatónk a március 15-ig tervezett faápolási munkálatokról: https://www.fokert.hu/29218-2/

Az általunk kivágott fákat minden esetben új, egészséges egyedekkel pótoljuk a tavaszi vagy az őszi ültetési időszakban.

Kérjük a munkálatok ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a jelzett helyszíneken!

FŐKERT

 

 

 

 

 

Megosztás

 

A XVIII. kerületi Üllői út fasorát többségében kiöregedett, pusztulófélben lévő gömbakác (Umbraculifera) alkotja. Éppen ezért mind biztonsági okokból, mind pedig a fasor hosszútávú megőrzésének és fenntartásának érdekében szükségessé vált a teljeskörű, átfogó felújítás.

A program első lépéseként sor került a teljes faállomány felmérésére, favizsgálatára. A vizsgálatok arra az eredményre jutottak, hogy a fasort képező fák 60 darab egyede annyira elöregedett vagy erősen sérült, hogy a balesetveszély miatt sajnos ki kell vágni. A kivágandó fák gyökérnyakban vagy koronaalapban korhadtak, vázágaik többszörösen csonkoltak, illetve több fánál törzshasadás, odvasodás figyelhető meg.

A favizsgálati jegyzőkönyvek:

XVIII. Üllői út – Fadiagnosztikai adatlapok 24 db fa

XVIII. Üllői út – Fadiagnosztikai adatlapok 23 db fa

XVIII. Üllői út – Fadiagnosztikai adatlapok 13 db fa

A kivágott fákat idén tavasszal tervezzük pótolni. A fafajtákon nem változtatunk, mivel a helyi adottságokhoz leginkább a gömbakác tud alkalmazkodni ellenálló és szárazságtűrő képessége miatt.

FŐKERT

Megosztás

 

Nagyszabású növényvédelmi munkálatba kezdünk a tél végén.

Február 22-én megkezdjük a fenntartásunkban lévő fővárosi parkok és fasorok fás szárú növényeinek tél végi lemosópermetezését. Amennyiben az időjárás is engedi, a munkálatokat március 26-ig befejezzük. A permetezéseket alapvetően az éjszakai órákban végezzük, hogy a munkálatok ne zavarják a gyalogos- és a közúti forgalmat.

A fafenntartásért felelős szakembereink több ezer fás szárú növény védelméről gondoskodnak, amelyek között jelenleg a kőris, a japánakác, a juhar, az ostorfa, az akác, valamint a hárs a leggyakrabban előforduló fafaj.

Miért szükséges a lemosó permetezés?

A fás részeken, kéregrepedésekben kártevők – takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca – is áttelelnek. A kártevők felszaporodása a fák egészségi állapotának leromlásához vezet. Éppen ezért még rügyfakadás előtt növényvédőszer alkalmazásával igyekszünk megakadályozni ezt a folyamatot.

Milyen hatással van ez a permet a környezetre?

A permetezésre környezetbarát, paraffinolaj hatóanyagú növényvédő szert alkalmazunk, amely a paraffinolaj-tartalmánál fogva fullasztja meg a kártevőket. Mivel nagyobb mennyiséget kell alkalmazni ahhoz, hogy a szer a kártevőket vastagon befedje, a leggondosabb munkavégzés közben is előfordulhat, hogy a szer a parkoló autókra hullik. Azonban a permetező szer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor – plusz költséget nem okozva – eltávolítható, könnyűszerrel lemosható.

Fontos megjegyezni, hogy a télvégi lemosó permetezés csak az áttelelő károsítók ellen hatásos, a vegetációs időszakban megjelenő vagy felszaporodó kórokozók és kártevők ellen további növényvédelmi intézkedéseket kell bevetnünk.

A lemosó permetezés 2021. évi ütemterve itt található

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

 

A gallyazási munkálatok mellett rossz állapotú, balesetveszélyes fák eltávolítását tervezzük elvégezni március 15-ig az alábbi helyszíneken.

I. kerület Hess András tér:

Fadiagnosztikai adatlap_I_kerület_közönséges vadgesztenye

II. Kerület Slachta Margit rakpart:

Fadiagnosztikai adatlap_II. Slachta Margit rkp. kiszáradt nyárfa

Fadiagnosztikai adatlap_II. Slachta Margit rkp. kiszáradt nyárfa_2

III. kerület Királyok útja:

Fadiagnosztikai adatlap_III. Királyok útja 70.

Fadiagnosztikai adatlap_III. Királyok útja 120.

VIII. kerület Fiúmei út – Orczy út:

2_Fadiagnosztikai adatlap_VIII. Fiumei út – Orczy út_fehérakác

XII. kerület Királyhágó tér:

1_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér_déli ostorfa_011015

2_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér _nyugati ostorfa_12002

3_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér_nyugati_ostorfa_12003

4_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér_nyugati ostorfa_12006

5_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér_nyugati ostorfa_12010

6_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér_nyugati ostorfa_12016

7_Fadiagnosztikai adatlap_XII. Királyhágó tér _nyugati ostorfa_11007

XVI. kerület György utca:

Fadiagnosztikai adatlap_XVI. György utca 33

XVII. került Pesti út:

Fadiagnosztikai adatlap_XVII. Pesti út 152_

XXII. kerület Nagytétényi út és Péter Pál utca:

Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Nagytétényi út 167.

1_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges_japánakác_17

2_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_fehér_akác_20

3_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges vadgesztenye_43

4_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges japánakác_001

5_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_korai_juhar_004

6_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_fehér_akác_2010

7_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges vadgesztenye_2015

8_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges vadgesztenye_2026

9_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges dió_2028

10_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_fehér eperfa_2044

11_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_kiszárdt fa_2051

12_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges dió_006

13_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_zöld juhar_013

14_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_fehér akác_026

15_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_közönséges dió_034

16_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_nagylevelű hárs_001

17_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_nagylevelű hárs_002

18_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_nagylevelű hárs_003

19_Fadiagnosztikai adatlap_XXII. Péter Pál utca_nagylevelű hárs_004

Az általunk kivágott fákat minden esetben új, egészséges egyedekkel pótoljuk a tavaszi vagy az őszi ültetési időszakban.

Kérjük a munkálatok ideje alatt fokozott óvatossággal közlekedjenek a jelzett helyszíneken!

FŐKERT

Megosztás

 

Március végéig 29 balesetveszélyes fa eltávolítását végezzük a Városligetben, kérjük, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek az érintett területen!

A kivágandó fák gyökérzete, törzse és koronája is oly mértékben sérült, korhadt, vagy elhalt, hogy komoly kockázatot jelentenek a környezetükre: egy hirtelen széllökés vagy egy vihar könnyen letörheti az ágaikat, vagy kidöntheti az egész fát. A lakosság testi épségének megóvása és az egyéb anyagi károkozás elkerülése érdekében sajnos szükséges a veszélyessé vált fák eltávolítása. A kivágott egyedeket minden esetben új, egészséges, fiatal fákkal pótoljuk a következő tavaszi-őszi ültetési időszakokban.

Az érintett fákról készült favizsgálati jegyzőkönyvek a Városliget Zrt. honlapján tekinthetők meg. (A linkre kattintva a pdf formátumú jegyzőkönyvek egy tömörített mappában töltődnek le számítógépére.)

Bővebb információ a FŐKERT faápolási munkálatainak szakmai hátteréről a honlapunkon olvasható: https://www.fokert.hu/faapolasi-munkalataink-szakmai-hattere/

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

 

A hóesésnek és a fagyoknak köszönhetően a futópályák, sportpályák, játszóterek gumiburkolata csúszóssá, így fokozottan balesetveszélyessé váltak. Mivel a speciális gumifelületek síkosságmentesítése az állagmegóvás miatt sem mechanikai sem kémia módszerekkel nem megoldható, így ezeket mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe.

Kérjük, hogy fokozott óvatossággal használják a gumiborítású pályákat, tereket!

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás

Nehéz, helyenként küzdelmes, mégis szép pillanatokban és eredményekben gazdag éven vagyunk túl. A vírushelyzet a mi munkánkat is nagyban megnehezítette, de abban szerencsére nem akadályozott meg minket, hogy közszolgálati tevékenységünket elvégezzük.

Ebben az évben elültettünk 1.530 fát, 33.400 évelő növényt, 16.800 cserjét, 188.900 egynyári és 176.000 kétnyári növényt, lekaszáltunk közel 50 millió m2-nyi gyepterületet, elszállítottunk 1 millió kg zöldhulladékot. Legallyaztunk 18.000 fát, további 1.000-t visszavágással megújítottunk, 1.710 fa pedig injektálásos favédelmet kapott.

Emellett szerencsére maradt időnk és energiánk arra is, hogy a már megszokott programjaink, eseményeink mellett egy sor előre mutató dologba belevágjunk, fejlesszünk és kísérletezzünk, Ez a kis áttekintés ezek közül a legjelentősebbeket mutatja be röviden.

MAKEOSZ konferencia – február 11-14.

Idén is megrendezésre került a magyarországi zöld szakma legnagyobb találkozója, a MAKEOSZ konferencia. A konferencia egyik legforróbb témája a városi zöldfelületek szabályozásának, a szakma által régóta igényelt törvény megszületésének kérdése volt.

Az „első fecskék”, madárodúk és műfecskefészkek a Keresztúri úti telephelyünkön – április 22.

Budapesten már ma krónikus fecskehiány figyelhető meg és a további számos madár- és kisemlősfaj elégtelen állományával együtt problémát okoz az ökoszisztéma működésében. Azóta már túlvagyunk a 600. madárodú kihelyezésén is, és hamarosan elérjük az 1.000 darabot.

A BP Fatár elindulása – május 6.

BP Fatár néven elkészült a főváros ingyenesen letölthető nyilvános fa- és parkkataszter applikációja, amely térképes felülettel segíti az eligazodást, az ismeretterjesztést és a tudatos parkhasználatot a FŐKERT fenntartásában lévő zöldterületeken. Az alkalmazásban a természetvédelmi területek, a fővárosi kiemelt parkok területei, azok minden fája, utcabútora, játszótere, ivókútja, kerti építménye megtalálhatók, és még Budapest nevezetes fái is megtalálhatól.

Újratölthető kulacsok bevezetése – június 23.

Zöld szemlélet a munkavédelemben. Munkatársaink újra tölthető kulacsokat kaptak, így havonta több, mint 11.000 db eldobható palacktól szabadítottuk meg környezetünket.

 

Fakivágási adatlapok bevezetése – július 2.

Nem csak csináljuk, mondjuk is. Egyre többen és többen mutatnak fokozódó érdeklődést a zöld környezet, és azon belül is elsősorban a fák sorsa iránt. Emiatt vezettük be a tájékoztató adatlapokat, melyeket a kivágásra ítélt fákon helyezünk el. Az adatlapok tájékoztatnak a kivágás okáról, időpontjáról, valamint a pótlás időpontjáról is.

Hűsítő Budapest, hűsítő szigetek – július 10.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a klímaváltozásnak köszönhetően egyre több a forró, kánikulai nap. Ezért a Blaha Lujza téren és a Városháza parkban Hűsítő szigeteket alakítottunk ki, napelemes ventilátorokkal, planténeres díszfákkal és borostyánfalakkal.

Online egynyári és évelő virágbemutató – július

Budapest tereit nyáron színpompás virágágyások tarkítják, amelyek bizony sok munkát igényelnek a háttérben. Erről a folyamatról, az egynyári virágok tulajdonságairól, a koncepció kialakításáról és még sok más érdekes információról hallhattunk idén az online megrendezett Egynyári és évelő virágbemutatón.

Öntözőzsákok kihelyezése – augusztustól

Az újonnan elültetett facsemetéknek különleges gondozásban kell részesülniük, hogy minél hamarabb meggyökeresedjenek és növekedésnek induljanak. A fák tövére helyezett öntözőzsákokból folyamatosan szivárog a víz, így kevesebb párolgással és mélyebbre tud hatolni a folyadék. Ezt a technológiát először a Tabánban elültetett fákhoz helyeztük ki.

Vegyszermentes, termikus gyomírtás bevezetése – szeptember

Végleg leszámoltunk a káros glifozát tartalmú gyomírtószerekkel és ezentúl kizárólag környezetbarát megoldást alkalmazunk a főváros zöldfelületeinek gyomirtására.

Együttműködési megállapodás az Magyar Madártani Egyesülettel – szeptember 21.

Az együttműködésnek köszönhetően minden kivágásra ítélt fán az MME munkatársai zoológiai felmérést végeznek, és amennyiben úgy állapítják meg, hogy a fa fontos élőhelyet biztosít madaraknak, rovaroknak, úgy a fát nem vágjuk ki. Így biztosak lehetünk benne, hogy elkerüljük a városlakó állatok egyedeinek elpusztulását.

Vadgesztenye fák injektálásos védelme

Az egészségre ártalmas vegyszeres permetezés helyett szakembereink egy újfajta, injektálásos módszert alkalmaznak, mely nem csak többéves, biztos védelmet nyújt, de a lehullott gesztenyék legfőbb felhasználóira is teljesen ártalmatlan. Bizony, a fáknak is szüksége lehet oltásra!

Vadvirágos rét kísérlet a Hajógyári szigeten – júniustól

Különleges kísérletbe kezdtünk nyár elején, hogy megvizsgáljuk, miként lehet városi körülmények között vadvirágos rétet létrehozni. Az eredmények több, mint biztatóak, ha terveink valóra válnak, egyre több helyet varázsolhatunk ilyen ökológiailag is hasznos, egyben szemet gyönyörködtető vadvirágos rétté.

Műfű felszedése az Andrássy úton – november 2.

Felszedésre került a műfű a főváros egyik legszebb sugárútján, az Andrássy úton. Ezzel együtt megtörtént a szükséges talajcsere, valamint elültetésre került a tervezett 53 db déli ostorfa (Celtis australis), ami a kipusztult kőrisfáknál lényegesen jobban tűri a mostoha városi körülményeket és évelő növényeket ültettünk oda, ahol a körülmények lehetővé tették.

Közösségi komposztáló a Tabánban – november 13.

A Zöld Tabánért csoporttal közösen átadtuk az első közösségi komposztálóhelyet, ahol a közösségi kertészkedés során képződött szerves anyagok összegyűjtésével komposztot állítunk elő. Terveink szerint a következő év során még legalább 10 közösségi komposztálót állítunk munkába.

Rovarhotelek kihelyezése 

Idén 10 helyszínen helyeztünk el rovarhoteleket, hogy növeljük Budapest biodiverzitását és ökológiai sokféleségét. Ezekkel az építményekkel vissza tudjuk hozni azokat a körülményeket a városba, amelyek alkalmasak arra, hogy a mézelő rovarok szaporodjanak, utódokat neveljenek, így őrizve meg a város ökológiai sokféleségét.

 

Sportparkok átadása

Hét helyszínen – II. János Pál pápa tér, Csepel Tejút park, Függetlenségi park, Hajógyári sziget, Egyetemisták parkja, Tabán, Gazdagrét – Kaptató sétány – befejeződtek a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében épülő sport- és pihenőparkok munkálatai. A fejlesztések célja volt, hogy a fővárosiak generációtól függetlenül megújult környezetben és minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket.

Környezetbarát síkosságmentesítés -december

Az idei év decemberétől kizárólag környezetbarát, zeolit tartalmú csúszásmentesítő anyagokat használunk. Az általunk használt anyag a talajba szivárogva nem károsítja az élővilágot, sőt javítja a talajszerkezetet, így a növények tápanyag utánpótlásában is kedvező szerepet játszik.

Együttműködés a lakossággal, civil szférával

A parkokat nem magunknak gondozzuk, csinosítgatjuk, hanem azoknak, akik használják, akik ellátogatnak oda, áthaladnak rajta. Ezért fontosnak tartjuk, hogy egyre több lehetőséget biztosítsunk a lakossággal való párbeszédre, hogy megismerjük igényeiket, ötleteiket és észrevegyük azt, amit mi a másik oldalról nem látunk.

 

Az Újpesti rakpart fasorának megújítása – november 3.

Az Újpesti rakpart fasorát a megújítás előtt többségében kiöregedett, pusztulófélben lévő gömbakác alkotta, ezért szükségessé vált a teljeskörű, átfogó felújítás. A felújítás során kivágott 105 db, illetve a már korábban kihalt vagy kidőlt 47 db fa pótlására 161 db Magyarországon őshonos mezei juhar, illetve további 9 darab, speciális igénybevételnek ellenálló szilfa elültetésére került sor.

CSR faültetések

Fák ültetése nem csak a mi számunkra fontos, hanem cégek és a nagyközönség számára is. Ebben az évben is folytattuk CSR programokat, olyan partnerek közreműködésével, mint a Magyar Vöröskereszt, a Norvég Nagykövetség, a Jane Goodall intézet vagy a Swisscham. Így idén is majd 200 fával gazdagodott fővárosunk, hála ezeknek a lelkes támogatóknak. Az Estée Lauder és az Oxygén Wellness felajánlásának köszönhetően pedig több mint 1.500 fát ültettünk természetvédelmi területekre.

Környezetbarát szerves hulladék kezelés -november 11.

A lehullott faleveleket a nagyobb fővárosi parkokban ideiglenes tárolókba hordjuk össze, és csak koratavasszal szállítjuk el, amikorra a falevelek összeesnek, össztérfogatuk sokkal kisebb lesz. Így lényegesen kisebb szállítási kapacitásra lesz szükségünk, aminek eredményeként a szállítás okozta légszennyezés is jelentősen csökken.

 

Nehéz év volt, és mégis mennyi szép emlék. Nagyon bízunk benne, hogy jövőre még többet gyűjthetünk!

 

FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megosztás