Társaságunk 2018. december 11-én tartotta évértékelő, évzáró állománygyűlését. A rendezvényen Szabó József vezérigazgató értékelte a 2018-as évet és vázolta az elkövetkezendő időszak terveit.

Legjobb dolgozói díjakat kaptak a következők:

LEGJOBB SZAKMUNKÁS: Király Istvánné

LEGJOBB BETANÍTOTT MUNKÁS: Kapusztáné Berczeli Anna

LEGJOBB SEGÉDMUNKÁS: Takács Bertalan

LEGJOBB GÉPKEZELŐ, GÉPJAVÍTÓ: Fejes Attila

LEGJOBB VIRÁGÁGYÁPOLÓ: Kiss Zsuzsanna

LEGJOBB KARBANTARTÓ: Tóth Tibor

LEGJOBB FAÁPOLÓ SZAKEMBER: Szűcs Béla

LEGJOBB ADMINISZTRÁTOR: Böröcz Gabriella

LEGJOBB ADMINISZTRÁTOR: Szalánczy Szilvia Katalin

VEZÉRIGAZGATÓI KÜLÖNDÍJBAN RÉSZESÜLTEK: Böhm Nikolett és Gubicz Gyula

25 éves munkaviszonyuk alkalmából maradandó értékű tárgyjutalomban részesültek: Fekete Balázs László, Gubicz Gyula, Iványi Sándor, Toldi Tibor, Andrási Gábor, Tóth Zoltán, Blidár Gábor

50 éves munkaviszonya alkalmából maradandó értékű tárgyjutalomban részesült: Kellner Lajos

/Fotók: Szabó Zoltán/

Megosztás

Idén immáron 26. alkalommal rendezte meg a FŐKERT Nonprofit Zrt. év végi, nagyszabású Szakmai Konferenciáját. A Szakmai Napon az előadások mellett a látogatók, idén először interaktív workshopokon is részt vehettek.

A rendezvényen elhangzott előadások:

A dísznövényeinket fenyegető újabb nem-honos károsítók – Dancsházy Zsuzsanna (NÉBIH)

A FŐKERT zöldfelületi kataszterének bemutatása – Fehérvári Eszter (FŐKERT)

A főváros természeti értékeinek kezelése hazai és nemzetközi vonatkozásban – Bajor Zoltán – (FŐKERT)

A kőrisrontó karcsú díszbogár (Agrilus planipennis) kockázata Európa kőris állományaira – egy konferencia tanulságai – Dr. Imrei Zoltán, Bozsik Gábor, Dancsházy Zsuzsanna, Dr. Szőcs

A közterületi növényvédelem idei tapasztalatai – Zsigó György (Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Főváros-Budapest Területi Szervezete)

A mesterséges megvilágítás hatása a városi fákra – Szaller Vilmos (FŐKERT)

A vadgesztenyefák komplex leromlása. Van-e remény – Dr. Gutermuth Ádám (GreenUnit Kft.)

Az EU új növényegészségügyi rendszerének főbb jellemzői – Székely Tamás (NÉBIH)

Budapest Zöldinfrastruktúra Stratégia – Tatai Zsombor (Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft)

 

A konferencia képekben:
(Fotók: Szabó Zoltán)

Megosztás

Szavazás indul! A FŐKERT és a Szabad Tér Színház idén is meghirdette a “Környezettudatos karácsony” című pályázatát, melynek keretében a részt vevő óvodás és kisiskolás csoportok újrahasznosítható alapanyagokból díszítették fel fáikat, melyek az egész adventi időszakban díszítik a Városháza parkot.

A legszebb fákat a szervezők is díjazzák, ajándékokat ajánlottak fel többek között a Fővárosi Nagycirkusz, a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Mahart Zrt., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a BKK, a MOL és a FŐKERT.

A közönségdíjas fára az Advent Budapesten téli fesztivál fotóalbumában lehet szavazni december 17-ig! Az egyes fotóknál a legtöbb like-ot megszerző fa lesz a nyertes.

Az eredményhirdetésre december 19-én kerül sor a vásár fűtött Hüttéjében!

 

Megosztás

2018. november 27-28-án megtörtént Társaságunk ISO, OHSAS minősítéseinek, illetve EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatának felülvizsgálata.

Az ISO 9001 (minőségirányítási rendszer), ISO 14001 (környezetirányítási rendszer), OHSAS 18001 (munkavédelmi irányítási rendszer) ellenőrző auditját a TAM CERT Magyarország Vizsgáló és Tanúsító Kft., az ISO 50001 (energetikai irányítási rendszer) felügyeleti auditját, illetve az EMAS Környezetvédelmi Nyilatkozatunk hitelesítését az ÉMI-TÜV Süd Kft. végezte.

A felügyeleti auditok és a minősítés sikeresen megtörténtek, amelyen Társaságunk eredményesen megfelelt. Ennek során az I. kerületi, II.-XII. kerületi, illetve Margitszigeti üzemegységeket, valamint a X. kerület, Keresztúri út 130. szám alatti telephelyünkön a Fasori Üzemegységet, Termesztőtelepet és a Komposzttelepet ellenőrizték.

 

Megosztás

Az elkövetkezendő napokban a Károly körút – Deák tér villamos végállomás peronján lévő kiszáradt és elöregedett fák cseréjét végzi a FŐKERT. 2018. november 23.-án a korona visszavágásával előkészítjük a fákat az éjszakai kiszedésre. Ugyanazon a napon, a villamos üzemzárásakor az egyik peronon lévő 9 db fa kiszedése és az új fák elültetése megtörténik péntekről szombat hajnalra. A másik peronon lévő fák cseréjét 2018. november 30.-án, péntekről szombat hajnalra fogjuk végezni. A kiemelt fák közül a megmenthetőek a Népligetben kerülnek további elhelyezésre. A munkálatok a Károly körúti villamossín mentén lévő “kockafákat” nem érintik.

 

Megosztás

A Liget Köztársaság Egyesület november 20-i őszi közgyűlésén a napirendi pontok között szerepeltek előadások a Liget Budapest Projekt aktuális helyzetéről, a Ligeti parkolás tapasztalatairól, a közös honlap aktualizálásáról, és a legutóbbi közgyűlés óta eltelt időszak értékelése mellett a 2019. évi esemény- és programnaptár előzetes egyeztetésére is sor került. Továbbá szó esett a rövidesen megnyíló “Advent Liget” karácsonyi vásáron történő, a Ligetben működő intézmények megjelenési lehetőségeiről is.

Megosztás

A tavalyinál is több, összesen 324 település közül idén Szolnok, Nagykőrös, Csemő és Dozmat nyere el a 25. jubileumi Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját.

A FŐKERT különdíját az idei évben Péteri község és Budapest XI. kerülete nyerte el.

Gratulálunk a nyerteseknek!

További díjazottak: https://viragosmagyarorszag.hu/hirek/dijatado-25-eves-jubileumat-ulte-a-viragos-magyarorszag-verseny-805

 

Megosztás