Hírek, kiemelt

Egynyári virágágytervező pályázat: díjátadó

Átadták a FŐKERT Nonprofit Zrt. virágágytervező pályázatának díjait. Három különböző korosztály három különböző budapesti helyszínen álmodhatta meg terveit. A pályaműveket a 2017-es Arany János emlékévre való tekintettel a költő szellemiségére hangolva várta a zsűri. A díjátadóra a legnagyobb köztéri Arany János szobor szomszédságában, a Magyar Nemzeti Múzeumban került sor.

A pályázaton résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy megtervezzék a három virágágy egyikét, amelyet jövő tavasszal munkatársainkkal közösen meg is valósítanak majd a pályázat nyertesei, résztvevői. A kiírásra több száz pályamű érkezett, ami visszaigazolja elgondolásunkat, hogy köztereink ápolása közös célunk és a városi lakosság is igényli a szép, zöld környezetet, amelynek megalkotásában örömmel részt vállalnak.

A zsűrizés szempontjai a következők voltak:

– a pályamű gondolatisága, mondanivalója
– kreativitás a téma megjelenítésében
– a koncepció kivitelezhetősége
– a pályamű kivitelezésének minősége

Különdíj kreativitásért: Szabó Lilla
Az alkotó minőségi pályamunkát adott le, bátran kilépett a kötöttségekből egy igazán szép tervvel. A virágágy újraszabása, átépítése nem része a pályázatnak, így ez a szép munka nem valósulhat meg, de különdíjat feltétlenül érdemel.

Különdíj gondolatiságáért: Joó Beatrix
Az Őszikék gondolat megjelenítése páratlanul szép Arany János munkásságát tekintve. Ennek az ötletnek feltétlenül teret szeretnénk adni, ezért 2017-ben megvalósítjuk a Margitszigeten az Arany-tölgyek alatt egy hagymás kiültetés keretében. Köszönjük a kreatív ötletet, mely mindenképpen különdíjat érdemel.

Különdíj grafikai munkáért, kreativitásért: Lévai Ramóna
A pályamunka szinte életre kel a papírlapról, három dimenziós képként tetszik. A súlyos mondanivaló, a gondolatiság erejét híven tükrözi a grafikai megjelenítés. Különdíjra érdemesnek tartjuk.

Különdíj gondolatiságért és annak megjelenítéséért: Matola Dominika
A pályamunka kiemelkedő dinamizmussal és egyszerűségében rejlő hatalmas erővel jeleníti meg a versben leírtakat. Nagy hatással volt a zsűrire ez a fajta képi megjelenítés, még ha nehéz kivitelezhetősége miatt továbbjutásra nem is, különdíjra mindenképp érdemes.

A továbbjutók (kiemelve a nyertesek):
18 év feletti kategória:

Mogyoróssy Marietta – Vörös Rébék
Mogyoróssy Marietta – Toldi
Pór Kata

Különdíj Kreativitásért: Szabó Lilla
Különdíj gondolatiságáért: Joó Beatrix

11-17 év közötti kategória:
Horváth Angelika
Pikács Fatima
Dezső Viktória

Különdíj grafikai munkáért, kreativitásért: Lévai Ramóna
Különdíj gondolatiságért és annak megjelenítéséért: Matola Dominika

6-10 év közötti kategória:
Benedek Lilla, Juhász Zita és Szántó Petra – csoportos pályamunka
Horváth Veronika
Lakatos Kíra, Kiss Zsanett, Ódor Petra és Szőcs Bertina – csoportos pályamunka

Megosztás

Tulajdonos